Vicepresedintele Comisiei de Apel a FRF, Traian Tomescu, a incetat din viata ieri dimineata, la varsta de 85 de ani, in urma unui atac de cord, a anuntat ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia. Potrivit lui Zaharia, inmormantarea lui Tomescu nu va av
Vicepresedintele Comisiei de Apel a FRF, Traian Tomescu, a incetat din viata ieri dimineata, la varsta de 85 de ani, in urma unui atac de cord, a anuntat ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia. Potrivit lui Zaharia, inmormantarea lui Tomescu nu va avea loc mai devreme de sambata. Traian Tomescu a ramas celebru prin curajul cu care l-a infruntat, in 1996, intr-o emisiune televizata, pe fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, pe atunci presedintele Jiului Petrosani. Tomescu era invitat in studioul emisiunii "Procesul Etapei" de la ProTV si a avut un schimb dur de replici cu Miron Cozma, care intervenise telefonic. Venerabilul "nea Traian" a prevazut arestarea liderului de atunci al minerilor si i-a strigat acestuia: "Se strange latul, Miroane!". Nascut pe 23 octombrie 1920, la Harsova, Traian Tomescu a fost antrenor emerit, licentiat in educatie fizica si drept. A inceput sa joace fotbal la Braila, dar nu a facut performanta din cauza numarului mare de dioptrii pe care le avea la ochelari (16). In perioada studentiei, a fost polisportiv, jucand baschet si handbal in 11. De asemenea, a participat la curse de canotaj pe Dunare si la trei concursuri nationale de maraton. A inceput activitatea de antrenor in 1957, la Avantul Piatra Neamt, iar apoi a pregatit pe UTA. In perioada 1958-1962 a fost secretar tehnic al FRF, in 1962 revenindu-i si functia de secretar al Comisiei de Organizare a CE de Juniori, la care Romania a castigat titlul. In 1962 a fost antrenor federal, dupa care a preluat pe Siderurgistului Galati. In sezonul 1962-1963 a promovat cu Siderurgistul in Divizia A si a jucat finala Cupei Romaniei, pierduta cu 1-6, in fata Petrolului. A fost seful sectiei de fotbal a Comisiei Municipale Bucuresti in perioada 1964-1976, tot in aceasta perioada fiind si profesor-antrenor la Scoala Sportiva nr. 2 din Bucuresti, unde l-a descoperit pe Mircea Sandu (caruia i-a fost si nas). In perioada 1976-1982 a lucrat la Sportul Studentesc, dupa care s-a pensionat. Dupa 1989, a ocupat functiile de vicepresedinte al Comisiei Campionatului National si presedinte al Comisiei de Apel a FRF. De asemenea, s-a implicat in politica, devenind membru al Partidului National Liberal. Tomescu era vicepresedintele Comisiei de Apel a FRF si a participat marti la ultima sedinta a acestei comisii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.