Din Japonia si Coreea de Sud institutele de robotica au prezentat ultimele realizari: robotul-pictor, femeia-android si cyber-samuraiul. In laboratoarele inginerilor japonezi si coreeni, pare ca lumina nu se mai stinge nici o clipa. Intr-un

Din Japonia si
Coreea de Sud institutele de robotica
au prezentat ultimele realizari: robotul-pictor, femeia-android
si cyber-samuraiul.

In laboratoarele inginerilor japonezi si coreeni, pare ca lumina nu se mai stinge nici o clipa. Intr-un iures al tehnologiei, ne asteptam sa vedem la gradina botanica cum rasar flori cu tulpina metalizata si petale din silicon.
Deocamdata, primii androizi pasesc printre noi. De la Applied Robot Technology (Institutul coreean de tehnologie industriala) a aparut EveR-1, o ""femeie"" la 20 de ani care poate sa poarte o ""minima"" conversatie si al carei chip este capabil sa ""exprime"" bucurie, tristete sau manie.
Pielea sa este din silicon, vocabularul este limitat la 400 de cuvinte, are o greutate de 50 de kilograme si o inaltime de 160 cm, daca ar putea sa stea in picioare ""prin propriile forte"". In prezent, nu poate sa-si miste decat membrele superioare. Inginerii coreeni spun ca lucreza deja la EveR-2, care va putea sa-si miste si picioarele, iar ""sistemul ocular"" va fi imbunatatit.
""GENERATIA TECH"". Anul trecut, cercetatorii japonezi de la Universitatea Osaka au prezentat un alt android feminin, ""Repliee Q1"", care poate sa poarte un scurt dialog si este capabil de gesturi. Dar la fel ca EveR-1, partea inferioara a corpului este ""inerta"".

SAMURAI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.