Nivelul impozitului anual pentru motociclete a fost redus de cinci ori, de la 35 de lei, la 7 lei, potrivit Codului Fiscal aprobat recent in Guvern, fiind modificat si nivelul accizelor pentru iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pe
Nivelul impozitului anual pentru motociclete a fost redus de cinci ori, de la 35 de lei, la 7 lei, potrivit Codului Fiscal aprobat recent in Guvern, fiind modificat si nivelul accizelor pentru iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, transmite Mediafax. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat, la finele lunii mai, ca premierul Calin Popescu Tariceanu a cerut reducerea impozitelor pentru motociclete, considerand ca nu este corect ca pentru un astfel de vehicul sa fie achitat un impozit anual apropiat de cel platit pentru un autoturism Dacia. Astfel, motocicletele au fost incluse in categoria motorete, scutere si autoturisme cu o capacitate cilindrica de pana la 1.600 centimetri cubi inclusiv.
Impozitele pentru autovehicule vor fi calculate in functie de capacitatea cilindrica, prin inmultirea impozitului aferent fiecarei grupe de 200 centimetri cubi cu o valoare cuprinsa intre 7 si 120 lei, Guvernul aproband varianta propusa de Finante. Motorizarile pentru autoturisme pleaca de la 1600 de cm si trec de 3000 cm.
In ceea ce priveste mijloacele de transport pe apa, impozitele incluse in Codul Fiscal aprobat de Guvern au fost majorate cu valori cuprinse intre 2 si 95 de lei, exceptie facand barcile cu motor si scuterele de apa, unde a fost mentinut nivelul de 150 de lei.
Categoriile "salupe" si "iahturi", impozitate cu 752 de lei, respectiv 5.000 de lei, nu se mai regasesc, fiind introdusa clasa "nave de sport si agrement", pentru care impozitul este cuprins intre 15 si 5.000 de lei, cuantumul urmand sa fie prevazut in normele metodologice de aplicare a Codului Fiscal. Totodata, accizele pentru iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement vor fi cuprinse intre 10 si 50%, diferentiat pe baza criteriilor prevazute in normele metodologice. In varianta Codului Fiscal propusa de Finante, accizele pentru iahturi si barci cu sau fara motor pentru agrement erau de 50%, respectiv 30%. Aceeasi schimbare a fost realizata si la accizele pentru motoare cu capacitatea de peste 15 cai putere destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement. Proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost aprobat recent de Guvern si va fi discutat in Parlament, urmand sa fie aplicat incepand cu 1 ianuarie 2007. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.