Camera de Comert si Industrie a Romaniei va gazdui, la inceputul saptamanii viitoare, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului dedicate industriei agroalimentare - Targul national de proiecte de finantare si idei de afaceri pentru agricu

Camera de Comert si Industrie a Romaniei va gazdui, la inceputul saptamanii viitoare, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului dedicate industriei agroalimentare - Targul national de proiecte de finantare si idei de afaceri pentru agricultura ecologica si industria alimentara - Profinn 2006. In cele trei zile ale targului (12-14 iunie) agentii economici vor putea purta discutii cu expozantii - banci, societati de asigurare si societati de leasing sau fonduri de garantare pentru a identifica cele mai bune solutii de finantare a proiectelor de succes.
Targul le va da posibilitatea vizitatorilor de a completa un formular de inscriere cu detalii despre organizatie si proiectul vizat, care se poate referi chiar si la idei generale privind activitatea viitoare. Acest formular, trimis pe fax sau e-mail catre organizatori inainte de inceperea targului, va fi pus la dispozitia expozantilor astfel incat, in momentul vizitarii, finantatorii vor putea prezenta solutii concrete la proiectele solicitantilor de finantare.

Repetitie pentru SAPARD

In paralel cu targul vor avea loc conferinte si ateliere de lucru pe teme de finantari, fonduri structurale, asigurari si leasing. Targul ar putea reprezenta chiar un test pentru agentii economici dornici sa acceseze fondurile pe care Romania le primeste anual prin programul SAPARD.
Si, pentru ca li se ofera ocazia de a intra in legatura cu bancile, Profinn poate fi considerat si o repetitie pentru Programul Fermierul.
Pana acum, oamenii apelau mai greu la fondurile SAPARD, pentru ca nu aveau partea de cofinantare, acei 50% necesari, pentru ca SAPARD da doar jumatate din bani. Si, chiar daca aveau banii, oamenii nu se incumetau sa garanteze cu casa sau cu pamantul. Acum, prin Programul Fermierul se poate face un imprumut bancar, beneficiarul putand garanta cu bunurile obtinute de pe urma creditului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.