Marti 13 iunie se deschide prima editie a Salonului Cartii Bookfest, organizat in totalitate de Asociatia Editorilor din Romania. In urma cu o luna, Gabriel Liiceanu, presedintele AER, anunta ca nu mai doreste sprijinul financiar al Ministerului Cul
Marti 13 iunie se deschide prima editie a Salonului Cartii Bookfest, organizat in totalitate de Asociatia Editorilor din Romania. In urma cu o luna, Gabriel Liiceanu, presedintele AER, anunta ca nu mai doreste sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Cultelor (MCC), care promitea neimplicare si doar achitarea chiriei.

Asociatia Editorilor din Romania a anuntat deschiderea Salonului Cartii Bookfest pentru marti, 13 iunie, care va fi deschis publicului pana in 18 iunie. AER si-a asumat rolul de a organiza singura acest targ fara sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Cultelor. MCC ar fi urmat sa plateasca chiria pentru spatiul de desfasurare a evenimentului, la Romexpo.
Gabriel Liiceanu a declarat, intr-o conferinta de presa: „Nu mai dorim sa luam aceasta chirie. Vom incerca sa facem rost de bani din alta parte. Nu se pune problema cresterii chiriei pe metru patrat platita de expozanti“. In urma cu o luna, cand a facut aceasta declaratie, presedintele AER s-a considerat calomniat si jignit de secretarul de stat Ioan Onisei, care a declarat ca AER ar urma sa aiba un profit din organizarea targului, rezultat ca diferen ta intre chiria solicitata editurilor pe metrul patrat si chiria platita la Romexpo
AER a prezentat un buget, demonstrand ca din plata taxelor de participare de catre cei 171 de expozanti se ajunge la 142.500 de euro, iar cheltuielile organizatorilor ar fi de 216.800 de euro. Deficitul ar ajunge, astfel, la 74.300.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.