Sex neprotejat, acceptat de teama de a nu fi parasit, condimentat cu ceva droguri si alcool. Acestea sunt datele care trebuie neaparat mentionate intr-o definitie a sexului
la adolescenti.

Studiile americane asupra sexualitatii juvenile sunt alarmante. Recent, un studiu privind evolutia relatiilor sexuale la adolescenti a ajuns la cateva concluzii care ii pun serios pe ganduri pe adulti.
1. Tinerii practica din ce in ce mai frecvent sex oral si anal.
2. 40% dintre tineri fac sex doar pentru a nu-si dezamagi partenerul. Studiul evidentiaza ca mai mult fetele sunt in situatia de a intretine relatii sexuale contra dorintei lor.
NEPROTEJAT. Pediatrul Margareth J. Blythe si un grup de colaboratori de la Universitatea de Medicina din Indianapolis au monitorizat timp de doi ani 279 de tinere cu varste intre 14 si 17 ani, aflate pe listele medicilor din cadrul Centrului Medical al orasului. Medicii au fost interesati sa stabileasca daca tinerele au relatii sexuale cu baieti, daca actul sexual este reciproc acceptat si daca nu, care sunt motivele pentru care tinerele accepta sa faca sex doar la presiunea partenerului. Rezultatele reprezinta un serios avertisment. 41% dintre adolescente au declarat ca au facut sex chiar si
atunci cand nu le era mintea la asta. In majoritatea cazurilor cedarea a fost determinata de teama ca partenerul sau prietenul sa nu se supere daca e refuzat. 10% dintre adolescente au recunoscut ca au fost chiar fortate sa faca sex, iar 5% au ajuns in acest punct doar in schimbul unei sume de bani sau al unui cadou. Mai ingrijorator este ca, dintre fetele abuzate, foarte putine au facut sex cu prezervativ si frecvent acest episod se finalizeaza cu o sarcina nedorita.

DROGURI