Ion Iliescu continua sa lucreze in subteran la vechiul sau plan de a pune bazele unei puternice structuri politice de stanga care sa se transforme intr-o alternativa la PSD. Sub umbrela unei intalniri a grupului de reflectie al Forumului Democrat Rom
Ion Iliescu continua sa lucreze in subteran la vechiul sau plan de a pune bazele unei puternice structuri politice de stanga care sa se transforme intr-o alternativa la PSD. Sub umbrela unei intalniri a grupului de reflectie al Forumului Democrat Roman, fostul presedinte a reusit sa determine sindicatul Meridian sa adere la acest forum. Iliescu a anuntat si inceperea negocierilor pentru fuziunea a doua partide socialiste - Partidul Socialist si Partidul Alianta Sociala, membre deja ale FDR. Decizia cea mai importanta luata miercuri seara a fost crearea unor structuri in teritoriu ale FDR pe care atat Iliescu, cat si membri ai conducerii forumului le vor vizita. Toate aceste miscari strategice ale versatului politician demonstreaza ca Forumul Democrat Roman este doar pe hartie un "forum de dezbatere", el putand sa se tranforme, "la nevoie" intr-o formatiune politica de stanga. De altfel, intrebat de ziaristi daca acest Forum va deveni in viitor o structura politica, Iliescu a spus ca nu stie sa dea un raspuns. Cu toate acestea, Petre Roman - cel care alaturi de Iliescu a pus bazele FDR - si alti apropiati ai fostului presedinte sustin cu tarie ca Forumul va deveni in viitor un partid politic. Visul iliescian i-a speriat insa pe mai marii PSD care si-au vazut scaunele zgaltaindu-se puternic si i-au impus lui Iliescu pe de o parte sa renunte la denumirea veche de Pol social si pe de alta parte sa promita solemn ca nu va face un nou partid. Ceea ce Iliescu a si facut pentru moment. A transformat Polul in Forumul Democrat Roman si sub pretextul coagularii tuturor fortelor de stanga pentru o dezbatere serioasa a inceput sa adune oameni in imediata sa apropiere. Cu structuri in teritoriu, cu sprijin masiv de la sindicate si cu inglobarea in viitor a unor partide sau personalitati de stanga, Iliescu va putea oricand, cu sau fara PSD, sa arate ca are o alternativa la actuala Putere.
Meridian adera la FDR
Senatorul PSD Ion Iliescu a anuntat, miercuri seara, dupa intrunirea grupului de reflectie al Forumului Democrat Roman (FDR), ca un milion cinci sute de mii de membri ai sindicatului Meridian vor adera, intr-o saptamana, la acest forum, care isi va crea si structuri in teritoriu, informeaza Mediafax. Iliescu a precizat ca acest forum nu este o structura politica si nici una de partid, ci una a societatii civile. "Aici vin partide, vin sindicate, vin ONG-uri diverse si cream o platforma larga care aduna forte foarte importante", a spus Iliescu. El a anuntat ca in cadrul reuniunii grupului de reflectie a fost anuntata si inceperea negocierilor pentru fuziunea a doua partide socialiste, respectiv Partidul Socialist si Partidul Alianta Socialista. Iliescu a apreciat ca aceasta posibila aparitie a unei "grupari mai solide la stanga PSD" nu este un lucru rau pentru viata politica. Pe de alta parte, senatorul Razvan Theodorescu a anuntat ca intalnirea forumului care va avea loc peste doua saptamani si unde se va lansa in dezbatere publica problematica pensiilor va fi organizata de Cartel Alfa.
Iliescu evita sa spuna daca FDR va fi partid
Senatorul PSD nu s-a pronuntat in mod clar daca FDR va fi vreodata o structura politica "Nu stiu, aceasta este o alta chestiune care s-a discutat, spre exemplu partidele socialiste negociaza acum o posibila fuziune si deci sa apara o grupare mai solida la stanga PSD, ceea ce nu-i un lucru rau pentru viata politica. Acum dorim ca aceasta platforma pe care o reprezinta FDR sa capete substanta printr-un cadru organizat de intalniri de dezbateri si elaborari de platforme si de solutii de stanga la problematica sociala", a spus Iliescu.
Theodorescu a spus ca reprezentantul sindicatului Meridian a anuntat ca, pe baza statutului FDR si a actelor vechi de inscriere la Judecatorie, va aduce, intr-o saptamana, adeziunea celor un milion cinci sute de mii de membri. Intrebat de ce s-a decis acest lucru, senatorul social-democrat a spus: "Ca sa ne intalnim, sa dicutam, sa ne pregatim, sa ne pregatim... pentru ora H, citati-ma, pentru ora H...". La intrunire au participat reprezentanti ai PSD (Dan Mircea Popescu, si Antonie Iorgovan, Ecaterina Andronescu, Ion Radoi), ai Fortei Democrate, ai Partidului Alianta Civica, Partidului Socialist, Partidului Social-Democrat Titel Petrescu, CNSLR Fratia, Cartel Alfa, Meridian, Uniunea Nationala a Producatorilor Agricoli, sindicatul Romgaz, Metrorex.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.