Sindicalistii Federatiei "Spiru Haret" vor picheta sediul Guvernului, astazi la ora 11.00, ei acuzand Executivul de incalcarea angajamentului de promovare a unei legi a salarizarii personalului din invatamant. "La 1 iunie ar fi trebuit sa aiba loc o
Sindicalistii Federatiei "Spiru Haret" vor picheta sediul Guvernului, astazi la ora 11.00, ei acuzand Executivul de incalcarea angajamentului de promovare a unei legi a salarizarii personalului din invatamant. "La 1 iunie ar fi trebuit sa aiba loc o evaluare a acordului semnat cu sindicatele din Educatie in noiembrie anul trecut, care a fost realizata insa fara ca la ea sa participe principalii actori, adica premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Finantelor Sebastian Vladescu", a declarat, ieri, Marius Nistor, presedintele sindicalistilor de la "Spiru Haret". Federatia Educatiei Nationale (FEN) a anuntat si ea, saptamana trecuta, ca strange semnaturi pentru redeschiderea conflictului de munca, denuntand Guvernul ca nu si-a respectat angajamentele luate in toamna anului trecut. FEN a cerut, ieri, chiar acordarea unor prime de vacanta pentru personalul din invatamantul superior si preuniversitar, invocand faptul ca majorarile salariale acordate cadrelor didactice nu au fost atat de mari pe cat s-a promis. Totodata, ambele federatii au cerut presedintelui Traian Basescu sa intervina pentru ca acordul sa fie respectat de Executiv. Acesta prevedea cresterea salariilor personalului didactic sau nedidactic cu aproape 12% - cu 5,5% la 1 ianuarie 2006 fata de nivelul din decembrie 2005 si cu 6% de la 1 septembrie 2006, fata de august 2006. In urma acestor majorari succesive, salariul mediu al cadrelor didactice ar urma sa creasca cu peste 1.250.000 lei vechi, reprezentand in termeni reali - suplimentar fata de nivelul estimat al inflatiei - o crestere nominala de 4,51%.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.