Cercetatorii americani au declarat ca au reusit sa creeze prima rasa de pisici antialergene, care ar putea permite multor persoane care au alergie din cauza salivei de pisica sa poata tine in casa un asemenea animal, transmite AFP, citata de Mediafax
Cercetatorii americani au declarat ca au reusit sa creeze prima rasa de pisici antialergene, care ar putea permite multor persoane care au alergie din cauza salivei de pisica sa poata tine in casa un asemenea animal, transmite AFP, citata de Mediafax. Un exemplar din aceasta rasa ar putea costa 4000 de dolari. Aceste pisici vor putea fi disponibile pe piata incepand din 2007, a indicat intr-un comunicat de presa societatea producatoare Allerca, o firma de biotehnologie cu sediul in San Diego, California.
Aceasta noua rasa a fost obtinuta datorita unei tehnologii botezate "divergenta genetica": dupa ce au fost identificate genele pisicii care contin cele mai putine proteine alergene pentru om, cercetatorii au creat exemplare in mod selectiv si pe parcursul mai multor generatii, pana au obtinut o "super-pisica" ce nu provoaca alergii.
"Pentru prima data, oamenii care au alergie la pisici vor putea detine un astfel de animal de companie fara sa mai cheltuiasca bani cu medicamente antihistaminice", promite presedintele general al Allerca, Megan Young, care spera sa produca anual in jur de 10.000 de pisici din aceasta rasa.
Conform Academiei americane pentru studiul alergiilor, astmului si imunologiei (AAAAI), aproximativ 30 de milioane de americani sufera de alergii din cauza salivei de pisica. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.