Compania Nationala Romarm
SA si Ministerul Economiei si Comertului au organizat miercuri pe poligonul militar de la Domnesti o prezentare de armament, munitie de infanterie si tehnica de lupta din productia autohtona. "Vedetele" prezentarii au
Compania Nationala Romarm
SA si Ministerul Economiei si Comertului au organizat miercuri pe poligonul militar de la Domnesti o prezentare de armament, munitie de infanterie si tehnica de lupta din productia autohtona. "Vedetele" prezentarii au fost pusca de asalt tip AKM calibru 5,56 milimetri prevazuta cu lansatorul de grenade calibru 40 mm. Pusca este prevazuta - optional - cu obiective optice de ochire pe timp de zi si de noapte, luneta - de fabricatie autohtona - fiind extrem de performanta. O alta arma care a atras atentia publicului a fost pusca shotgun calibru 12 mm - recomandata trupelor de interventie din cadrul fortelor speciale. Arma este prevazuta cu laser pentru ochire de noapte, lanterna si, optional, cu un aruncator de grenade.
O alta categorie de arme cautate mai ales in afara tarii sunt cele pentru uzul civililor care pastreaza aparenta unor arme militare. Astfel, companiile din cadrul Romarm realizeaza mai multe modele de pusti care pastreaza forma militara a clasicelor AKM sau Famas dar carora li s-a scos mecanismul de foc automat, sau carora li s-a adaugat - pentru cunoscatori - mecanismul de armare de tip shotgun.Surse din interiorul fabricii producatoare au declarat pentru Romarm ca aceste arme se vand in exterior pentru sume care nu depasesc niciodata 200-300 de dolari, in conditiile in care un pistol bun costa aproximativ dublul unei astfel de pusti. Pistolul Cugir - aflat in dotarea militarilor romani din teatrele de operatii din Irak si Afganistan - precum si faimosul "Dracula" realizat la fabrica de la Sadu - un pistol greu, modificat pentru a putea trage si in regim automat - au reprezentat, de asemenea, atractiile prezentarii realizate de Romarm si Ministerul Economiei si Comertului.La final, producatorii de arme, munitii si accesorii militare au subliniat faptul ca incearca sa mentina standardele internationale, insa ca sa aiba cautare trebuie sa tina pasul cu moda.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.