De la marea intalnire a romanilor si sasilor din Germania, tinuta in acest an la Hanovra, nu a lipsit folkistul Ducu Bertzi, invitat in premiera la acest eveniment. Chiar daca pana acum nu a mai cantat pentru comunitatea sasilor adoptati
De la marea intalnire
a romanilor si sasilor din Germania, tinuta
in acest an la Hanovra, nu a lipsit folkistul Ducu Bertzi, invitat
in premiera
la acest eveniment.


Chiar daca pana acum nu a mai cantat pentru comunitatea sasilor adoptati de Germania, Ducu a mai facut o ""vizita de lucru"" in Hanovra, in 2000. Daca la precedenta cantare nu a avut surprize meteo, in acest an folkistul a avut de infruntat temperaturia€¦ nepotrivite pentru un om plecat in tricou cu maneca scurta si fara umbrela. ""A fost extrem de rece, cu foarte putin soare, multa ploaie si vant. Cand am ajuns in Hanovra, eram imbracat de vara, cum plecasem de acasa, cu un tricou si fara sosete in picioare (ca asa umblu vara). Am constatat ca bagajul meu cu haine s-a ratacit pe drum, la Amsterdama€¦ urma sa il recuperez abia a doua zi"", povesteste amuzat Ducu.
INGENIOZITATE. Cu toate ca afara era un frig
de-ti ieseau aburi din gura, folkistul nu a ratat ocazia de a sta la o terasa pret de o cafea si o fotografiea€¦ ""Am baut cafeaua contracronometru, sa nu ne apuce ploaia care se pregatea sa vina"". De altfel, din cauza vremii Ducu nu a vizitat orasul, preferand sa petreaca mai mult timp in casa, intr-un superb cartier ""marginas"", fara garduri intre cladiri. Iar cand a indraznit sa scoata nasul din casa, a mers la restaurantul lui Egon (organizatorul evenimentului), ""unde ciorbele erau fantastice, portiile imense si berea mult mai buna decat ce servim noi pe aicia€¦"". Si daca tot am pomenit de bere, Ducu a descoperit o ingenioasa ""masinarie de bere"": un automobil de epoca reparat si adus in stare de functionare care, in spate, are o intreaga instalatie de servit bere la serbarile in aer liber. Majoritatea romanilor si sasilor din Hanovra sunt din zona Sighisoarei, dar Ducu a fost extrem de incantat sa intalneasca printre ei si maramureseni de-ai sai. La marea adunare a romanilor si sasilor din Germania a venit si un grup masiv din Hamburg. Acestia l-au invitat pe Ducu sa le faca o vizita la inceputul lui octombrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.