Operatiunea „Gramofonul“  declansata cu mai bine de o saptamana in urma a mai facut o victima in randul internautilor bucuresteni, la scurt timp dupa descinderea „mascatilor“ in apartamentul unui medic de pe strada Avrig

Operatiunea „Gramofonul“ declansata cu mai bine de o saptamana in urma a mai facut o victima in randul internautilor bucuresteni, la scurt timp dupa descinderea „mascatilor“ in apartamentul unui medic de pe strada Avrig.
Politistii au facut o perchezitie in apartamentul unui tanar din cartierul Crangasi, de unde au confiscat aparatura IT, DVD-uri si CD-uri cu filme piratate, descarcate, prin sistemul „file-sharing“, din retelele de Internet de cartier. Tanarul Catalin Darie s-a ales si el cu dosar penal.

Operatiunea „Gramofonul“ a mai facut o victima in randul internautilor bucuresteni, la scurt timp dupa descinderea „mascatilor“ in apartamentul unui medic de pe strada Avrig. Politistii au facut o perchezitie in apartamentul unui tanar, din cartierul Crangasi, de unde au confiscat aparatura IT, DVD-uri si CD-uri cu filme piratate, descarcate prin sistemul „file-sharing“, din retelele de internet de cartier. Tanarul Catalin Darie s-a ales si el cu dosar penal. Mai jos, va prezentam si cateva mesaje postate de internauti pe site-ul ziarului nostru.

Verdictul ORDA: contrafacute
In locuinta lui Catalin Darie, anchetatorii au gasit un calculator care avea un DVD-rom Teac si CD-rw ultra speed si un DVD multirecorder Assus rw dvd+r si CD-rw, 23 cd-uri si DVD-uri cu diferite inscrisuri, 18 CD-uri Traxdata 52x. Aceste bunuri au fost ridicate de politisti si duse la Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor. Specialistii ORDA le-au expertizat si in urma rezultatelor acestora, politistii au inceput urmarirea penala impotriva lui Catalin Darie.

Politistii au inceput urmarirea penala impotriva bucuresteanului Catalin Darie, de 26 de ani, dupa ce au gasit in locuinta acestuia un adevarat laborator clandestin de inscriptionare DVD-uri sau CD-uri. Ofiterii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor al Politiei Sector 1 l-au luat in vizor de cateva sapatamani pe tanarul in cauza, au strans probe impotriva acestuia, iar in urma cu aproximativ zece zile judecatorii au emis mandat de perchezitie a locuintei acestuia, situata in cartierul bucurestean Crangasi, pe bulevardul Constructorilor.

Pentru 10 DVD-uri comandate, unul gratis
Potrivit anchetatorilor, Catalin Darie daduse anunt pe site-ul www.filmedvd.evonet.ro ca vinde DVD-uri cu 60.000 lei vechi bucata. Mai mult, pentru a fi cat mai atractiva oferta, tanarul specifica pe site ca pentru zece DVD-uri comandate, clientul primeste unul gratis, la alegere. Insa lista de titluri nu prezenta certificatul de autorizare ORDA afisat pe site, ceea ce a ridicat unele semne de intrebare. Astfel, politistii au aflat ca DVD-urile erau contrafacute, incalcand prevederile Legii 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, modificata prin OUG 123/2005. Mai exact, Catalin Darie copia de pe internet filmele, le multiplica si le vindea amatorilor.

Prin posta, cu plata ramburs


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.