Maine, in ajunul sarbatorii de Pogorare a Sfantului Duh in lume si a Rusaliilor, romanii isi comemoreaza mortii. La acest praznic al Mosilor de vara, in toate lacasurile ortodoxe se oficiaza slujbe de pomenire a tuturor celor trecuti la viata vesnica
Maine, in ajunul sarbatorii de Pogorare a Sfantului Duh in lume si a Rusaliilor, romanii isi comemoreaza mortii. La acest praznic al Mosilor de vara, in toate lacasurile ortodoxe se oficiaza slujbe de pomenire a tuturor celor trecuti la viata vesnica - rude si prieteni.
Urmand datinile transmise din mosi-stramosi, ortodocsii impart tot felul de bucate specifice sarbatorii: coliva, colaci unsi cu miere, pasat (malai macinat mai mare, fiert cu lapte, miere si putina untura, pus pe foi de nuc sau tei), fructe si vin. In multe localitati din Baragan si Dobrogea se continua o traditie mostenita de la daci.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.