UDMR ramane constanta in lupta pentru statutul minoritatilor. Desi legea este blocata prin comisiile de la Camera Deputatilor, Uniunea face presiuni. Liderul UDMR Marko Bela, care se afla la Bruxelles, a mentionat faptul ca intr-o discutie pe care a

UDMR ramane constanta in lupta pentru statutul minoritatilor. Desi legea este blocata prin comisiile de la Camera Deputatilor, Uniunea face presiuni. Liderul UDMR Marko Bela, care se afla la Bruxelles, a mentionat faptul ca intr-o discutie pe care a purtat-o cu presedintele PPE Wilfried Martens acesta i-ar fi spus ca popularii europeni considera important ca parlamentul roman sa adopte legea minoritatilor nationale. Pe de alta parte, celelalte doua partide membre ale PPE - PPCD ca asociat si PD ca observator - infirma ideea conform careia popularii europeni ar fi discutat vreodata despre o implicare in problema minoritatilor din Romania.

Liderul UDMR Marko Bela se afla la Bruxelles in contextul desfasurarii Biroului Politic al PPE. Intr-o declaratie data agentiei ungare de stiri, MTI, vicepremierul Marko Bela a aratat ca in cadrul convorbirilor cu Wilfried Martens s-a reconfirmat faptul ca presedintele PPE considera importanta adoptarea legii minoritatilor nationale. Cei doi politicieni au opinat ca este necesar ca UDMR sa participe mai activ in activitatea PPE.

PD: Minoritatile trebu ie rezolvate in tara


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.