Internautii din Iasi se pregatesc de razboi. Dupa ce procurorii au pornit vanatoarea impotriva celor care dau share la cantitati mari de muzica si filme, utilizatorii de internet se pregatesc sa riposteze.

Zeci de ieseni au primit mesaj pe messenger. Textul cheama la miting in prima zi a lunii viitoare. ""La 1 iulie 2006, la ora 14:00, se organizeaza un miting impotriva celor care au indraznit sa intre la niste tineri in casa doar pentru ca faceau «File-Sharing».""
MESAJ. Mitingul va incepe la ora 14:00 in Piata Unirii din Iasi si va continua pana in fata Procuraturii. Sunt deja peste 500 de persoane care sustin aceasta adunare, si ""daca tii la intimitatea ta si la drepturile pe care le ai si daca nu mai vrei sa stai cu frica ca cineva poate sa-ti bata la usa oricand pentru «filmul de duminica» pe care-l urmaresti, VINO SI TU (Neparticiparea la acest eveniment inseamna ignoranta si poti cadea si tu prada)"", se arata in mesajul care circula pe messenger.
Operatiunea ""Gramofonul"" a inceput la Iasi in urma cu o luna. Procurorii au calcat pragul mai multor utilizatori de retele de cartier, care au dat la share peste 100 Gb de filme si muzica. Patru ieseni care aveau intre 100 si 500 Gb la share s-au ales cu dosar penal. Anchetatorii au explicat aceasta ofensiva invocand aderarea Romaniei la UE. (Mirela Cimpoi)