Desi este vicecampioana mondiala, echipa nationala feminina de handbal a Romaniei este obligata sa joace intr-o grupa de calificare la barajul pentru CM din 2007, ca urmare a neparticiparii la Campionatul European din luna decembrie. PRELIMINARII.
Desi este vicecampioana mondiala, echipa nationala feminina de handbal a Romaniei este obligata sa joace
intr-o grupa de calificare la barajul pentru CM din 2007, ca urmare a neparticiparii la Campionatul European din luna decembrie.
PRELIMINARII. Meciurile de calificare vor avea loc in intervalul 28 noiembrie-3 decembrie, in sistem turneu. Vor fi astfel doua grupe de cate cinci si una de sase echipe, a caror componenta va fi decisa astazi, in cadrul tragerii la sorti de la Praga. Romania va fi totusi cap de serie, alaturi de Belarus si Cehia, adversarele tarii noastre urmand a fi alese dintre Azerbaidjan, Bosnia, Bulgaria, Grecia, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, Elvetia, Slovacia si Turcia.
BARAJ. La baraj se vor califica doar primele clasate din fiecare grupa preliminara. Cele trei echipe se vor alatura celorlalte 11 formatii calificate direct la baraj, ca urmare a participarii la turneul final al CE. La turneul final al CM din 2007 sunt calificate direct doar cinci echipe: Rusia (in calitate de detinatoare a titlului mondial la editia din 2005), Franta (in calitate de tara organizatoare), plus cele mai bine clasate trei echipe la ""europeanul"" din luna decembrie (in afara Rusiei si Frantei). (Ionut Paduraru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.