Liderul PC, Dan Voiculescu, vrea sa-l dea in judecata pe istoricul Marius Oprea, consilierul premierului Tariceanu. Liderul PC va merge marti la sediul CNSAS, la cererea sa, pentru a clarifica inca o data intrebarile aparute in presa in legatura cu c
Liderul PC, Dan Voiculescu, vrea sa-l dea in judecata pe istoricul Marius Oprea, consilierul premierului Tariceanu. Liderul PC va merge marti la sediul CNSAS, la cererea sa, pentru a clarifica inca o data intrebarile aparute in presa in legatura cu colaborarea
sa cu fosta Securitate.


""De-a lungul timpului am castigat procese, m-am enervat si rau am facut, pe o problema care nu a existat niciodata. Am cerut CNSAS sa avem o intalnire pentru inca o clarificare in acest sens, desi am pana acum doua sau trei confirmari de la Consiliu in care se arata ca nu am fost agent sau colaborator al Securitatii, ca nu am facut politie politica. Am simtit nevoia sa mai cer o clarificare pentru ca s-au primit dosare noi si pentru ca avem un nou Consiliu, cu o noua conducere si am considerat ca e bine sa-si spuna parerea"", a spus Voiculescu.
SCRISOARE. Dan Voiculescu i-a trimis o scrisoare consilierului pe probleme de securitate al premierului, istoricul Marius Oprea. ""In scrisoare am vrut sa-i arat cat de penibil a putut sa fie in unele afirmatii pe care le-a facut intr-o carte aparuta in trecut. Inteleg ca domnul Oprea a afirmat ca se retrage din Guvern daca eu voi fi numit vicepremier. Poate dansul nu stie ca nu e membru al Guvernului, ci consilier al premierului Tariceanu pe probleme de securitate. Nu-mi dau seama cum poate fi consilier pe probleme de securitate, pentru ca, din informatiile mele, nu are certificatul ORNISS. A stat la usa Comunitatii Nationale de Informatii si nu a intrat inauntru pentru ca nu are certificatul"", a spus Voiculescu.
Liderul conservator va avea o discutie pe aceasta tema cu premierul si este pregatit sa-l dea in judecata pe Oprea, dar si un important cotidian central. Pe de alta parte, avocatul lui Dan Voiculescu, Sergiu Andon, a anuntat ca a analizat declaratiile lui Gigi Becali referitoare la liderul PC de-a lungul timpului si ca se pregateste sa-l cheme in judecata si pe acesta. ""Noi, romanii, suntem in situatia de a crea o noua jurisprudenta, aceea impotriva minciunii, a mahalagismului, a lucrurilor iresponsabile aruncate pe gura si daca va fi cazul vom merge pana la CEDO"", a spus Andon.
ASIGURARI. Referindu-se din nou la apropiata sa intrare in Guvern ca vicepremier, Dan Voiculescu a precizat ca in programul sau a lansat teme ""de care orice politician ar dori sa stea cat mai departe pentru ca sunt cele mai grele probleme ale Romaniei"": pensiile, medicamentele compensate si problema ""jenantei"" asistente sanitare. Voiculescu a aratat ca nu a mai avut o noua discutie cu premierul si cu cei doi vicepremieri pe tema reimpartirii atributiilor. ""Il asigur insa pe Gheorghe Pogea ca nu am de gand sa-i preiau ministerele eficiente, productive, cum ar fi Ministerul Economiei. Sa stea linistit"", a spus Voiculescu. El a mai aratat ca in cazul in care va intra in Guvern va fi ""neiertator cu mafiile, indiferent de domeniul in care ele se manifesta"", pentru ca este o persoana nesantajabila.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.