Nici o localitate din Delta Dunarii nu are rampe ecologice sau depozite de deseuri corespunzatoare normelor legale in vigoare, fapt de neconceput pentru o Rezervatie a Biosferei. Si asta desi lipsa rampelor a fost unul dintre motivele pentru ca
Nici o localitate din Delta Dunarii nu are rampe ecologice sau depozite de deseuri corespunzatoare normelor legale in vigoare, fapt de neconceput pentru o Rezervatie a Biosferei.


Si asta desi lipsa rampelor a fost unul dintre motivele pentru care, conform declaratiilor sale, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, l-a inlocuit din functie pe fostul guvernator Virgil Munteanu. Frustrarea locuitorilor din Delta este cu atat mai mare, cu cat actualul guvernator, liberalul Paul Cononov (foto), are experienta in managementul gunoaielor, el fiind administratorul unei firme de salubrizare din Tulcea inainte de numirea sa pe criterii politice la ARBDD. Acest fapt i-a atras rapid dupa instalare porecla ""guvernatorul-gunoier"". In momentul de fata exista la Sulina si la Sfantu Gheorghe doua prese de balotat peturi, cu care s-au colectat pana acum aproximativ 13.000 de tone de deseuri din plastic. Anul trecut insa, cantitatea de deseuri menajere necolectata din Delta Dunarii a fost estimata la 6.132 de tone. Master-planul intocmit (proiectul laudat de toata lumea, dar care are sanse minime de a fi pus in practica) prevede alocarea a peste 12,5 milioane de euro pentru infiintarea de rampe ecologice in 11 localitati tulcene, printre care si orasul Tulcea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.