Actorul Robert de Niro a donat Universitatii din Texas vasta sa colectie de obiecte de recuzita adunate de-a lungul timpului din filmele in care a jucat, printre care si legitimatia de taximetrist din celebrul lungmetraj "Soferul de taxi"/ "Taxi Driv
Actorul Robert de Niro a donat Universitatii din Texas vasta sa colectie de obiecte de recuzita adunate de-a lungul timpului din filmele in care a jucat, printre care si legitimatia de taximetrist din celebrul lungmetraj "Soferul de taxi"/ "Taxi Driver", informeaza BBC. Colectia cuprinde peste 3000 de costume si alte obiecte de recuzita din filme precum "Taurul furios" sau "Vanatorul de cerbi".
Arhiva va fi depozitata la Centrul Harry Ransom si, dupa ce va fi catalogata, va fi disponibila ca material de cercetare pentru studenti si vizitatori, a declarat De Niro intr-un comunicat de presa. "In fond, acesta este scopul donatiei", a adaugat actorul.
Thomas Stanley, directorul centrului, a declarat ca este foarte incantat de aceasta donatie si considera ca studentii si publicul se vor amuza studiind obiectele respective.
Printre obiectele importante ale colectiei se numara si un costum intreg pe care De Niro l-a purtat in filmul "Frankenstein" din 1994 si fotografii cu testari de machiaje realizate actorului pentru rolul din filmul "Taurul furios".
Tot din colectie mai fac parte o suta de cutii care contin scenarii cu adnotari, fotografii de productie si corespondenta cu colegii de breasla, cum ar fi scrisorile catre Martin Scorsese. Colectia este o dovada a faptului ca De Niro este un actor foarte meticulos si ca se documenteaza foarte mult inaintea unui rol. Centrul Harry Ransom a fost fondat in 1957 si mai cuprinde colectiile actritei Gloria Swanson, scriitorului Norman Mailer si ale producatorului filmului "Pe aripile vantului", David O. Selznick. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.