Sub acest titlu, Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" avertizeaza ca tot mai multe cadre didactice de la gradinitele din Capitala sesizeaza avalansa de inscrieri, careia nu-i mai fac fata. "Spatiul destinat activitatii didactice pentru
Sub acest titlu, Federatia Sindicatelor din Invatamant "Spiru Haret" avertizeaza ca tot mai multe cadre didactice de la gradinitele din Capitala sesizeaza avalansa de inscrieri, careia nu-i mai fac fata. "Spatiul destinat activitatii didactice pentru prescolari, si asa insuficient, se reduce de la an la an, ca efect al retrocedarii cladirilor nationalizate, sau ca urmare a punerii in vanzare a acestora, ca spatii comerciale, de catre Primaria Municipiului Bucuresti. Nu sunt sali de grupa, nu sunt paturi, iar parintii accepta sa aduca de acasa chiar si asternuturi, saltele sau vesela, numai sa aiba certitudinea ca, din toamna, micutii vor avea unde sa inceapa cursurile. Limita maxima de 20 de copii la grupa, prevazuta de lege, a ramas un vis frumos. Formal, reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti ii avertizeaza pe directori ca inscrierea intr-o grupa a unui numar de 30, 40 de copii reprezinta o incalcare a reglementarilor legale, responsabilitatea depasirii planului de scolarizare apartinand exclusiv directorilor care risca sa nu primeasca avizul sanitar de functionare. Neformal, acelasi inspectorat recomanda gradinitelor sa faca tot posibilul pentru a cuprinde un numar cat mai mare de copii in grupe, mai ales in cea pregatitoare pentru scoala", se arata in comunicatul remis redactiei. FSI "Spiru Haret" anunta ca a facut numeroase demersuri catre Inspectoratul Scolar Bucuresti, care are competenta de a cere administratiei locale sa stopeze procesul de punere in vanzare a spatiilor cu destinatie didactica apartinand domeniului public (conform Legii nr. 354/2004 si OUG nr. 206/2000). Presedintele executiv al Federatiei, prof. Marius Nistor, sustine ca a propus chiar ca o parte din suma suplimentara destinata modernizarii invatamantului de stat, acel 1,1% din PIB promis de Guvern, sa fie alocata construirii de gradinite. "Atat Inspectoratul Scolar Bucuresti, cat si Ministerul Educatiei se feresc sa dea un raspuns clar. In schimb, ofera parintilor pseudo-solutii, recomandandu-le sa-si inscrie copiii la gradinite care mai au locuri, chiar daca acestea se afla in cu totul alta parte a Capitalei. Le reamintim domnilor inspectori ca familiile care apeleaza la serviciile invatamantului prescolar de stat o fac si pentru ca nu au cum sa-si supravegheze copiii in timpul zilei, fiind la serviciu, iar apropierea gradinitei de casa este un criteriu esential in alegerea institutiei de invatamant", se mai arata in comunicatul semnat de prof. Nistor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.