ANAF a constatat, in urma controalelor efectuate la sediul lui FC National, in perioada 27 martie - 4 aprilie, respectiv 31 mai - 7 iunie, lipsa sumei de 2,45 milioane de dolari din transferurile a sase jucatori, a anuntat ieri presedintele CA al gru
ANAF a constatat, in urma controalelor efectuate la sediul lui FC National, in perioada 27 martie - 4 aprilie, respectiv 31 mai - 7 iunie, lipsa sumei de 2,45 milioane de dolari din transferurile a sase jucatori, a anuntat ieri presedintele CA al gruparii "bancare", Constantin Iacov. Controlul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) a vizat modul in care s-au efectuat transferurile jucatorilor Jon McKain, Gigel Coman, Gabriel Caramarin, Gabriel Canu, Marius Popa si Adrian Olah de la FC National la "Poli" Timisoara, in schimbul sumei totale de 2,55 de milionane de dolari. "Din pacate sunt nevoit sa-i dau dreptate lui Dumitru Dragomir inca o data. Se dovedeste ca este un mare profet. Intr-adevar, la FC National nu a fost vorba de un milion de dolari, ci de suma de 2,45 de milioane de dolari care nu apare inregistrata in contabilitatea clubului", a spus Iacov, care a precizat ca ANAF a demonstrat circuitul banilor in cazul celor sase transferuri. In vara anului 2005, fundasul australian Jon McKain a fost transferat la Timisoara in schimbul sumei de 1,1 milioane de dolari, insa Iacov sustine ca doar o suta de mii de dolari au ajuns in contul gruparii sale. Gigel Coman si Gabriel Caramarin au fost transferati de gruparea banateana la 15 ianuarie 2005, in schimbul a 200.000, respectiv 700.000 de dolari. In 21 ianuarie 2005, Gabriel Canu, in schimbul a 50.000 de dolari, si Marius Popa, pentru 450.000 de dolari, au parasit gruparea "bancara", in timp ce, la 20 iunie 2005, Adrian Olah a fost transferat, tot de "Poli" Timisoara, pentru 50.000 de dolari. ANAF a notat in procesul-verbal incheiat dupa finalizarea celor doua controale: "AFC National 2000 nu a incasat nici o suma in conturile sale cu titlu de contravaloare transfer a vreunuia din cei cinci jucatori (n.r. - G. Coman, Caramarin, M. Popa, Canu si Olah) transferati la FCU Politehnica Timisoara. (...) Suma de 1.450.000 de dolari, echivalent lei, a fost incasata pentru asociatia verificata de catre o alta persoana juridica, respectiv de catre Asociatia Pro National". Iacov considera ca fara "ajutorul" reprezentantilor LPF, care au aprobat transferul lui Jon McKain la Timisoara, banii ar fi ajuns in contul clubului, si a precizat ca va continua sa faca si alte dezvaluiri in legatura cu activitatile ilegale pe care presedintele LPF, Dumitru Dragomir, le desfasoara la LPF. Oficialul "bancar" sustine ca Dragomir va face tot posibilul pentru ca FC National sa nu obtina licenta de club profesionist pentru sezonul 2006/2007. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.