Zapada nu a disparut nici la inceputul lunii iunie din Muntii Calimani. Zona nu este deloc exploatata, desi aici s-ar putea amenaja cateva partii care ar impinge sezonul sporturilor de iarna pana la mijlocul verii. Unul dintre parcurile nationa

Zapada nu a disparut nici
la inceputul lunii iunie din Muntii Calimani. Zona nu este deloc exploatata, desi aici s-ar putea amenaja cateva partii care ar impinge sezonul sporturilor de iarna pana la mijlocul verii.

Unul dintre parcurile nationale ale Romaniei se gaseste in Muntii Calimani. Protejata prin lege, zona este foarte putin exploatata, desi prezinta un potential turistic urias.
DEPARTE. De la Vatra Dornei mergi cam o ora cu masina pe un drum betonat. Prima oara iti sare in ochi Negoiu Romanesc. Adica ce a mai ramas din el. Ceausescu a fost pacalit ca aici au existat mari zacaminte de sulf si a ordonat o exploatare cat mai excesiva. Astfel, mai bine de jumatate din munte a fost carata cu basculanta pana in urma cu doua decenii, cand totul a fost sistat.
PARASIT. Peisajul este unul mult mai sumbru decat in Valea Jiului. In urma au mai ramas doar ruinele de la colonia de muncitori si cele de la exploatare. Cladirile care adaposteau 3.000 de oameni pe vremea comunismului ar putea fi reamenajate ca pensiuni si hoteluri. Nimeni nu a indraznit sa investeasca insa aici, chiar daca s-ar putea amenaja un domeniu schiabil la fel ca acelea existente in Austria.

LA DRUM. Intalnire cu zapada


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.