Femeile au inca un motiv intemeiat pentru a se mentine suple toata viata. Cele care iau in greutate la varsta adulta prezinta riscul de a suferi de cancer mamar. Cercetatorii de la American Cancer Society au demonstrat ca tesutul gras este vino
Femeile au inca un motiv intemeiat pentru a se mentine suple toata viata. Cele care iau in greutate la varsta adulta prezinta riscul de a suferi de cancer mamar.


Cercetatorii de la American Cancer Society au demonstrat ca tesutul gras este vinovat de aparitia cancerului de san. Heather Spencer Feigelson si colegii sai au evaluat 44.000 de femei. Datele obtinute arata ca femeile care s-au ingrasat cu 27 de kilograme la maturitate au mai multe riscuri de a suferi de cancer mamar decat cele care, in mod normal, au luat in greutate mai putin de 10 kilograme pe masura ce au inaintat in varsta.
Iata cum explica autorii studiului acest rezultat. ""Se stie ca tumorile mamare sunt favorizate de prezenta nivelului crescut de hormoni estrogeni in sange. Or, tesutul adipos, in care se stocheaza grasimea, secreta cantitati importante de estrogeni."" Pe aceeasi teorie se bazeaza si studiile potrivit carora tratamentele hormonale de substitutie pe baza de estrogeni, indicate femeilor pentru combaterea simptomelor menopauzei, contribuie, de asemenea, la aparitia cancerului de san. Fiind cea mai raspandita forma de cancer la femei, un caz din patru este un cancer de san. Statisticile mai releva ca o femeie din 10 sufera de cancer de san.
Studiul Societatii Americane a Cancerului atrage atentia femeilor cat de important este sa-si supravegheze silueta chiar si la varsta adulta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.