Fostul lider al grupului Police, care a tot experimentat de la rock la jazz sau world music, incearca noi ""teritorii"". Site-ul marelui muzician britanic anunta ca urmatorul album va aparea in luna octombrie si va contine muzica din secolul al
Fostul lider al grupului Police, care a tot experimentat de la rock la jazz sau world music, incearca noi ""teritorii"".


Site-ul marelui muzician britanic anunta ca urmatorul album va aparea in luna octombrie si va contine muzica din secolul al XVI-lea, interpretata la lauta. Realizat de casa de discuri Deutsche Grammophon (specializata in muzica clasica), discul este prezentat de Sting astfel: ""Ciudat si incantator in acelasi timp, cred ca publicul va fi intrigat cand il va asculta. Muzica va contine cateva armonii si va fi interpretata vocal si la lauta"". Sting a demarat acest nou proiect dupa ce chitaristul Dominic Miller i-a facut cadou o lauta. Instrumentul primit i-a reamintit muzicianului de fascinatia exercitata asupra sa de catre John Dowland (decedat in 1626), care a compus doar melodii pentru lauta, cea mai renumita fiind ""Flow My Tears"".
TURNEU EUROPEAN. Despre Dowland, Sting a spus: ""Este chiar primul interpret / compozitor din istorie pe care il cunoastem si prin urmare multi dintre noi ii datoram mult acestui om"". Ideea noului disc (fara titlu pana in acest moment) a prins contur dupa ce muzicianul britanic l-a cunoscut pe Edin Karamazov, interpret la lauta din Bosnia, care l-a initiat in tainele instrumentului. La aceasta ora, Sting este in turneul european ""Broken Music"", care a inceput la 4 iunie in Portugalia (festivalul Rock in Rio) si se va incheia la 30 iulie, Lituania. In acest turneu, Sting - voce si chitara bas - canta (intr-o formula de cvartet alaturi de Dominic Miller - chitara, Lyle Workman - chitara si Abe Laboriel Jr - tobe) la cateva festivaluri europene de rock si jazz, dar si in diferite tari din estul Europei (Ungaria, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Estonia, Rusia si altele), care n-au fost incluse in precedentul ""Sacred Love Tour"", din 2004.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.