Conducerea IAR Ghimbav propune ca firma care va castiga licitatia pentru furnizarea de elicoptere civile catre diferite institutii guvernamentale sa fie obligata sa colaboreze cu IAR la producerea aparatelor sau sa cumpere pachetul majoritar de actiu
Conducerea IAR Ghimbav propune ca firma care va castiga licitatia pentru furnizarea de elicoptere civile catre diferite institutii guvernamentale sa fie obligata sa colaboreze cu IAR la producerea aparatelor sau sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al companiei.

In urmatorii zece ani mai multe institutii guvernamentale trebuie sa achizitioneze minimum 80-90 de elicoptere civile, pentru supravegherea frontierelor, servicii medicale, interventii in caz de calamitati. Directorul general al IAR, Ion Georgescu a precizat ca aceasta clauza privind implicarea IAR in productia de elicoptere prin cooperare industriala cu o alta firma sau prin privatizare ar trebui inclusa in caietul de sarcini al licitatiei care va fi organizata pentru achizitia de elicoptere civile.
PRIVATIZARE. Guvernul intentioneaza sa initieze in perioada imediat urmatoare procesul de privatizare a IAR Ghimbav Brasov. Primele discutii au avut loc, in luna martie, cu reprezentanti ai grupului european de aparare si aeronautica EADS si ai grupului franco-german Eurocopter, filiala a grupului EADS. IAR Ghimbav colaboreaza deja cu Eurocopter, cu care a infiintat o societate mixta in care grupul franco-german detine 51% din actiuni. Statul este principalul actionar al uzinei de la Brasov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.