Administratorii Societatii de Investitii Financiare Oltenia l-au ales presedinte pe controversatul om de afaceri Dinel Staicu. Toate deciziile conducerii sunt monitorizate de CNVM, autoritatea pietei de capital. Administratorii SIF Oltenia (sim
Administratorii Societatii de Investitii Financiare Oltenia l-au ales presedinte pe controversatul om de afaceri Dinel Staicu. Toate deciziile conducerii sunt monitorizate de CNVM, autoritatea pietei de capital.


Administratorii SIF Oltenia (simbol bursier SIF 5) l-au numit pe controversatul om de afaceri Dinel Staicu in functiile de presedinte si director general al societatii, dar autoritatea pietei de capital, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), inca nu a primit documentatia necesara. ""Dupa ce va primi documentele, comisia va lua in discutie avizarea noii conducerii"", a spus purtatorul de cuvant al CNVM, Ciprian Ene. SIF-urile atrag cele mai multe investitii straine la Bursa de Valori Bucuresti, impreuna cu doar alte cateva titluri.
Datorita disensiunilor dintre membrii conducerii SIF 5 privind alocarea functiilor, derulate pe parcursul lunii trecute, CNVM a suspendat la 18 si 19 mai tranzactiile la Bursa cu actiunile societatii, apreciind ca functionarea societatii este pusa in pericol. De atunci, este in vigoare monitorizarea masurilor luate si a actelor emise de conducerea SIF, referitoare la structura portofoliului si la valoarea activelor SIF.
BANII SI PRESEDINTELE. Discordia a vizat tocmai impartirea puterii de decizie privind alocarea a zeci de milioane de lei noi spre diferite investitii. Specialistii pun luptele pe seama dispersiei mari a actiunilor (sunt 9 milioane de actionari).
Daca va fi confirmat de CNVM, presedintele SIF 5 va fi Dinel Staicu, fost patron al clubului Universitatea Craiova, audiat in legatura cu fraudele de la Banca Internationala a Religiilor, autor al unei teze de doctorat pe tema economiei subterane, care a consternat lumea academica, potrivit presei vremii. SIF 5 asteapta in acest an un profit net de 70,4 milioane de lei noi si va da pentru 2005 un dividend brut de 0,06 lei pe actiune. La Bursa, tendinta majora a actiunilor SIF 5 este de scadere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.