Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko (foto) a fost otravit cu dioxina, este anuntul oficial facut de Parchetul de la Kiev, citat de AFP. Analizele efectuate de experti din Germania, Japonia, SUA si Ucraina au demonstrat, dincolo de orice dubiu,
Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko (foto) a fost otravit cu dioxina, este anuntul oficial facut de Parchetul de la Kiev, citat de AFP.

Analizele efectuate de experti din Germania, Japonia, SUA si Ucraina au demonstrat, dincolo de orice dubiu, ca aceasta substanta a provocat desfigurarea lui Iuscenko in perioada campaniei electorale pentru alegerile din 2004. Dioxina i-a fost administrata in mod premeditat, dar Parchetul nu a dat amanunte privind ""data, locul si mijloacele prin care s-a produs otravirea"", invocand motive de securitate. S-a confirmat, astfel, ipoteza otravirii premeditate a lui Iuscenko, autor al faimoasei ""revolutii portocalii"" de la Kiev. Informatii neoficiale sustin varianta otravirii in timpul unui dineu la care au luat parte si reprezentanti ai serviciilor de securitate ucrainene (SBU).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.