Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis ieri ca parada gay este legala si ca ea se poate desfasura astazi in Bucuresti, in baza autorizatiei eliberate de municipalitate.

Instanta a respins astfel cererea Forumului Crestin ""Noua Dreapta"" de suspendare a efectelor actului prin care a fost incuviintata manifestarea.
CONTROVERSAT. Potrivit contestatarilor, organizatorii mitingului ar fi avut alt scop decat cel pe care l-au declarat Primariei Capitalei, dar acestia nu au reusit sa-i convinga pe judecatori de existenta unor astfel de aspecte. Parada homosexualilor romani nu este o premiera in Bucuresti, iar la manifestatia de astazi sunt asteptate peste o mie de persoane. Incuviintarea unui astfel eveniment a starnit insa vii controverse, iar Patriarhia Romana si-a manifestat joi public dezaprobarea fata de marsul homosexualilor. Fetele bisericesti au catalogat manifestatia drept ""un atentat la moralitatea vietii publice, la institutia sacra a familiei si un pericol pentru formarea generatiilor tinere, prin expunerea lor la corupere morala"". (M. Pasa)