Anotimpul copilariei a fost celebrat de risipitorul Tudor Gheorghe, care a reusit sa transforme, pentru o ora si jumatate, in copii sufletele spectatorilor joi seara, la Sala Palatului. Discreti, parca nevoind sa deranjeze, un om si chitara sa au pat
Anotimpul copilariei a fost celebrat de risipitorul Tudor Gheorghe, care a reusit sa transforme, pentru o ora si jumatate, in copii sufletele spectatorilor joi seara, la Sala Palatului. Discreti, parca nevoind sa deranjeze, un om si chitara sa au patruns pe scena.

Capatand fermitate si-au chemat ajutoarele: Ardealul, Bucovina, Chisinaul si paramilitarii din Craiova, mai bine zis corurile de copii din regiunile amintite. Cantece pe care le-am fredonat toti in copilarie, dar si mai noi, au captat atentia unui public adunator de frumuseti. Intr-un stil unic, artistul si-a obisnuit publicul cu o seriozitate perpetua, doar acum, de 1 Iunie, cand a oprit diligenta cu papusi langa el si s-a jucat putin cu copiii de pe scena, dar si cu cei din sala. Mari sau mici.
UNIREA. Spectatorii au inteles ca pe scena picura ambrozie de cantec de leagan, iar timpul s-a jucat si el, oprindu-se pentru ceva vreme langa copiii care corectau fiecare greseala ""voita"" a maestrului. Tudor Gheorghe si-a iubit puii pe tot parcursul serii si i-a laudat ca o closca: ""Acesti copii s-au intalnit prima data asta-seara, la ora 17:00. Au cantat la repetitie ca si cand se cunosteau dintotdeauna. Sa mori ca e minunat"". Ciupindu-si corzile chitarei asa cum doar el stie, a tinut in frau o sala plina ochi si patru coruri de copii. Erau spectatori cu piciorul in ghips, altii cu intreaga familie. A tresaltat sala la cele doua cantece compuse pe versurile poetilor detinutilor politici din inchisori de demult, ca Radu Gyr, la ""Fa-te, suflete, copil"", s-a invelit in cantec si in bucuria copilariei cu ""Stea, leagana fetita mea"". La final, zeci de copii au urcat pe scena si au oferit flori atat maestrului, cat si micilor artisti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.