Timp de doua ore, patru violoncele si un set de tobe au zguduit demential Arenele Romane, in seara de 31 mai. Nimeni altii decat ""cavalerii apocaliptici""! Fanii veniti din toata tara au trait la maximum show-ul trupei Apocalyptica, un spectacol

Timp de doua ore, patru violoncele si un set de tobe au zguduit demential Arenele Romane, in seara de 31 mai. Nimeni altii decat ""cavalerii apocaliptici""!

Fanii veniti din toata tara au trait la maximum show-ul trupei Apocalyptica, un spectacol original atat din punct de vedere ambiental, cat si al virtuozitatii celor patru maestri finlandezi ai arcusului. Deschiderea a fost asigurata de Bucium si Magica, doua trupe autohtone. Un decor medieval, completat de cinci tronuri ""apocaliptice"", dezlantuirea scenica exploziva, empatia creata intre artisti si public sunt trairi care nu se vor uita curand, chiar daca Apocalyptica s-a aflat pentru a doua oara in Romania.
COVER.Cei cinci muzicieni au prezentat piese de pe ultimul lor album, ""Amplified A Decade Of Reinventing The Cello"", precum ""Repressed"" sau ""Betrayal"", insa nu au lipsit nici cover-urile dupa Metallica, ""Nothing Else Matters"" si ""Enter Sandman"", care le-au adus finlandezilor popularitatea. Eicca Toppinen, Paavo Lotjonen si Perttu Kivilaakso, cei trei violoncelisti ""emblema"" din trupa, si-au parasit, pe rand, jilturile si au coborat pe scena, mai aproape de fanii ""clocotiti"", agitandu-si arcusurile si pletele pe ritmurile muzicii, lasand romanilor si o amintire de neuitat: stick-ul pe care Eicca l-a aruncat in multime dupa o demonstratie de forta. ""V-am aratat cum se canta heavy metal!"", a strigat Toppinen pe ultima suta de metri a concertului. Bineinteles ca strigatele celor prezenti i-au readus pe scena, pentru un final ""apocaliptic"" de exceptie. Dupa concertul de la Bucuresti, cvintetul finlandez isi duce mai departe conceptul de ""rock pe coarde"", atat de apreciat la nivel mondial, urmand ca din Capitala sa ia drumul Bulgariei, unde va sustine doua concerte.

""METAL PE COARDE""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.