Comisia Europeana a aprobat un medicament revolutionar destinat pacientelor cu cancer de san HER 2 pozitiv, in stadii incipiente. Produsul este administrat dupa operatia de cancer de san si chimioterapia standard. Cancerul de san HER 2 pozitiv afec
Comisia Europeana a aprobat un medicament revolutionar destinat pacientelor cu cancer de san HER 2 pozitiv, in stadii incipiente.
Produsul este administrat dupa operatia de cancer de san si chimioterapia standard. Cancerul de san HER 2 pozitiv afecteaza aproximativ 20%-30% dintre bolnave, iar tratamentul acestui tip de cancer de san presupune atentie speciala, pentru ca tumorile canceroase HER 2 pozitive au o rata de crestere mai rapida, sansele de recadere fiind mult mai mari.
ANTICORP. In cazul acestui tip de cancer, o proteina denumita HER 2 este secretata in cantitati mari la suprafata tumorilor. Aceasta forma de cancer raspunde slab la chimioterapie, fiind deosebit de agresiva. Noul produs este un anticorp umanizat, cu actiune tintita, conceput special sa blocheze specific acesta proteina. Aprobarea europeana s-a bazat pe rezultatele unui studiu clinic international, care a aratat ca folosirea noului medicament dupa chimioterapia standard reduce riscul de reaparitie a cancerului cu 46%, comparativ cu regimul de chimioterapie standard.
""Faptul ca acest nou medicament a primit aprobarea europeana intr-un timp remarcabil de scurt este extrem de laudabil"", a declarat William M. Burns, CEO al Roche Pharmaceuticals.
La nivel mondial, aproximativ 9% dintre femei se imbolnavesc de cancer de san. In fiecare an, in intreaga lume, mai mult de un milion de cazuri noi de cancer de san sunt diagnosticate, rata deceselor fiind de 400.000 de persoane anual.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.