In urma cu trei zile, Virginia Serbanescu, senator PD, a adus, prin intermediul presei, acuzatii fara precedent la adresa ministrului Justitiei. Aceasta sustine ca Monica Macovei a facut presiuni asupra sa pentru ca fiul ei sa-si retraga plangere
In urma cu trei zile, Virginia Serbanescu, senator PD, a adus, prin intermediul presei, acuzatii fara precedent la adresa ministrului Justitiei.

Aceasta sustine ca Monica Macovei a facut presiuni asupra sa pentru ca fiul ei sa-si retraga plangerea facuta in instanta impotriva unui ordin ministerial. Ba chiar i s-ar fi oferit fiului, consilier juridic la Institutul National de Criminologie, o moneda de schimb: un transfer pe care il solicitase de un an si jumatate. Intermediar al ""afacerii"" reclamate a fost un alt senator PD, Maria Petre (foto), sustine Serbanescu. ""Nu comentez in nici un fel demersul colegei noastre, pentru ca e de necomentat. Nici macar afirmatiile legate de mine nu le comentez"", a fost raspunsul pe care senatoarea Maria Petre a ales sa-l dea intrebarilor adresate de Jurnalul National.
SI TOTUSI. Senatorul a vrut insa cu tot dinadinsul sa faca un comentariu, ""ca om politic si femeie"", cu privire la ministrul Justitiei: ""Cel mai normal lucru ar fi sa-i multumim doamnei Macovei pentru ce a facut pentru tara, lucruri care au contat pentru integrarea in structurile europene si, in mod sigur, mult mai mult decat cei care se hazardeaza sa genereze asemenea discutii. Pe detaliile din articolul Jurnalului National, bazat pe declaratiile colegei noastre, nu fac nici un fel de comentariu"", a sustinut Maria Petre. Cea nominalizata ca intermediar al acestor presiuni a precizat de asemenea ca nu i-a cerut lamuriri colegei sale pentru afirmatiile facute si ca nu va avea nici o reactie oficiala. ""Totusi s-a purtat prin intermediul telefonului dumneavoastra o convorbire intre Serbanescu si Macovei in legatura cu fiul senatoarei?"", am insistat. ""Nu am de facut nici un comentariu. Nu ma intereseaza subiectul in nici un fel. Ma intereseaza Monica Macovei, careia eu personal ii multumesc si o felicit ori de catre ori am ocazia"", a insistat si senatoarea. Virginia Serbanescu si-a mentinut ieri pozitia, in ciuda atitudinii colegei sale Maria Petre: ""Ce sa comenteze?! Ca s-a tinut dupa mine doua zile si a insistat sa vorbesc cu Monica Macovei despre fiul meu?!"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.