Cea mai importanta comunitate straina din Torino, numarand peste 20.000 de rezidenti legali, sarbatoreste, in Parcul Carrara della Pellerina, primul Festival Romanesc, intre 1 si 11 iunie. Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica, in pa
Cea mai importanta comunitate straina din Torino, numarand peste 20.000 de rezidenti legali, sarbatoreste, in Parcul Carrara della Pellerina, primul Festival Romanesc, intre 1 si 11 iunie.

Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica, in parteneriat cu primaria orasului Torino, ofera romanilor stabiliti in aceasta localitate, dar si celor din imprejurimi, un regal de muzica, productii cinematografice si gastronomie mioritice. La festivitatea de deschidere de aseara au fost prezenti primarul din Torino, Sergio Chiamparino, si consulul general al Romaniei la Milano, Mircea Gheordunescu.
Muzica ""la moda"" in tara de bastina va fi reprezentata, in Parcul Carrara della Pellerina, de Autentic, BUG Mafia, Funky DJs, Fly Project, Hi-Q, Bambi si Romanitza.
CULTURALIZARE. Nu va lipsi de la festival proaspatul laureat al premiului Camera da€™Or de la Cannes, Corneliu Porumboiu, care va prezenta scurtmetrajele ""Visul lui Liviu"" si ""O calatorie la oras"". La Torino va rula si o retrospectiva Lucian Pintilie, formata din ""Terminus Paradis"" si ""Niki Ardelean, colonel in rezerva"", precum si alte pelicule romanesti: ""Nascuti la comanda. Decreteii"" de Florin Iepan, ""Mostenirea lui Goldfaden"" de Radu Gabrea, ""Italiencele"" de Napoleon Helmis, ""Marfa si banii"" de Cristi Puiu, ""Occident"" de Cristian Mungiu si ""Filantropica"" de Nae Caranfil. Bucatarul Kumale va oferi spre degustare preparate romanesti de sarbatoare, iar jurnalistul Enrico Martin va gazdui dezbaterea ""Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.