Petrecerea cu taraf de miercuri seara de la Sala Palatului a starnit hohote de ras, dar totodata a adus si lacrimi. Acestea au curs atat pe obrajii menestrelului, cat si pe cei ai catorva spectatori.

Miercuri seara, Sala Palatului din Capitala a fost din nou plina. Iubitorii de poezie si de muzica de calitate au venit in numar mare sa-l vada si sa-l asculte pe unicul Tudor Gheorghe. Printre acestia
s-au numarat Cristian Tantareanu si fostul ministru al Culturii, Razvan Theodorescu, dar si doi preotia€¦
NEMURITORUL PELLEA. De departe, cel mai emotionant moment al spectacolului a fost cel in care Tudor Gheorghe a interpretat o balada dedicata marelui actor Amza Pellea. Menestrelul a prezentat-o simplu: ""O balada dedicata unui bun prieten"". Tudor Gheorghe a marturisit publicului ca a fost placut surprins cand a auzit ca niste lautari au cantat aceasta balada la o nunta, fara ca ei sa stie ca el a compus-oa€¦ La versurile ""Nea Marine, Nea Marine/Ce-a avut moartea cu tine?"", trubadurul nu a mai putut sa-si stapaneasca lacrimile care au inceput
sa-i curga pe obraji. Astfel ca, la sfarsitul cantecului, el a mers in culise pentru a-si trage sufletul. Chiar si unii spectatori au plans alaturi de el.
JUJEUL. Atmosfera s-a destins in momentul in care Tudor Gheorghe a spus povestea cainelui Lulu, care trebuia dat in ""jujeu"" pentru a fi facut sa latre. Si de aceasta data au curs lacrimi, dar de ras. S-a ras din nou cand menestrelul a intrerupt un cantec pentru a cere un microfon pentru ""spiridusul tambalului"", care il ingana, dandu-i cateva replici memorabile. S-a mai ras si cand Tudor Gheorghe s-a oprit din cantat pentru a-l lasa pe un spectator venit la marginea scenei sa-l fotografieze. ""Ai vazut ce ai facut? S-a «fasait» cantecul acum ca m-am oprit."" De altfel, fiecare interpretare inedita a versurilor semnate Marin Sorescu a starnit hohote de ras.
CANTECE PENTRU UE. Alaturi de taraful format din Virgil Iordache, Ionel Feraru, Gheorghe Floricel si Liviu Preda, maestrul Tudor Gheorghe a interpretat si trei cantece, datand din secolele XIV si XV, care au fost auzite si la Versailles. De aceea trubadurul le-a caracterizat ca fiind tocmai bune pentru integrarea noastra in Uniunea Europeana.

PENTRU GUVERNANTI