OBLIGATIUNI TIMISOARA. Cea mai mare emisiune de obligatiuni emisa pe piata romaneasca de capital este realizata de Banca Comerciala Romana si BCR Securities, are o valoare de 150 milioane lei si se realizeaza la Timisoara. Scadenta este la 20 de ani si va fi lansata in cinci serii pe parcursul a doi ani. Prima serie, in valoare de 30 de milioane de lei, va fi scoasa la vanzare in toamna acestui an. Fondurile vor fi utilizate pentru finantarea proiectelor de investitii de interes local. Dobanda este variabila si va fi platita trimestrial. Rata se calculeaza ca medie a dobanzilor pe piata interbancara pentru depozite (BUBID) si credite (BUBOR) la trei luni, plus 0,1 puncte procentuale. Dupa adoptarea euro, dobanda se va calcula dupa formula EURIBOR.
BANI PENTRU IMM-URI. BRD a lansat produse noi destinate intreprinderilor mici si mijlocii, sumele care pot fi acordate fiind cuprinse intre 1.500 si 400.000 de lei. ""Dobanda, fara comisioane, va fi cuprinsa intre 12,5% si 16%, in functie de tipul de credit si de durata"", a spus Lucian Cojocaru, directorul Departamentului Comercial al bancii. Firmele pot afla in 15 minute raspunsul la solicitarea de credit, urmand ca banii
sa-i primeasca a doua zi. In functie de tipul de produs solicitat, companiile trebuie sa prezinte garantii, bilete la ordin, gaj pe cont curent si garantii reale pentru suma de peste 50.000 de lei.