O retea internationala care ar fi scos din tara cinci milioane de euro proveniti din evaziune fiscala si contrabanda a intrat in atentia procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Sa
O retea internationala care ar fi scos din tara cinci milioane de euro proveniti din evaziune fiscala si contrabanda a intrat in atentia procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT).


Sapte persoane au fost puse sub acuzare pentru constituirea unui grup de crima organizata si spalare de bani. Inculpatii, cetateni arabi, au fost retinuti pentru 24 de ore si dusi ieri la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.
MONITORIZATI. Actiunea anchetatorilor s-a declansat miercuri, dupa patru luni de monitorizare, cu 18 perchezitii la domiciliile unora dintre cercetati si verificari la noua firme din en-gross-urile Niro, Dragonul Rosu si Sir. De asemenea, au fost aduse la Parchetul General pentru audieri 30 de persoane, cetateni romani turci, iranieni si chinezi. Cu o zi inainte de actiunile in forta ale procurorilor si politistilor, la Vama Giurgiu a fost descoperita suma de 240.000 de euro, care urma sa fie transportata peste hotare. Intr-un autocar au fost gasiti 195.000 de euro, ascunsi intr-o pana de lemn folosita la blocarea rotilor autovehiculului, iar intr-un alt autovehicul, granicerii au gasit asupra a doi pasageri suma de 45.000 de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.