Ministrul Educatiei, Mihail Hardau i-a premiat ieri pe elevii din mediul rural, castigatori ai competitiei ""Scoala mea"".

Eseul unei eleve de clasa a VII-a din Prahova, care a luat premiul I denota abuzurile unui profesor de istorie care ii pune pe scolari sa stearga tabla de zece ori daca nu sunt in banci cand se suna. In caz contrar, primesc nota 2 in catalog, pentru nesupunere. Dupa ce a impartit diplome in stanga si in dreapta, i-a pupat pe copii, le-a aratat biroul sau de ministru si mai ales a facut poza de grup cu cei care au luat premii si mentiuni, Mihail Hardau a ales sa sarbatoreasca 1 Iunie, fara deranjul unor intrebari nelalocul lor despre un profesor dintr-o scoala prahoveana care face un abuz. ""Nu-mi alterati sarbatoarea!"", a spus ministrul Educatiei, cand l-am intrebat ce masuri va lua in legatura cu profesorul de istorie. Si asta, dupa ce singur a precizat ca asemenea comportament poate duce la intimidarea copiilor si la alte traume in timp. Asteptam zilele urmatare, dupa terminarea momentelor festive, o reactie oficiala din partea ministrului.
Ruxandra Gradinaru, eleva in clasa a VII-a C la Liceul Teoretic Filipeștii de Padure din judetul Prahova a spus ca profesorul este real, ca ea are nota 2 in catalog la disciplina Istorie. Pe de alta parte, tatal ei, profesor de matematica in cadrul aceleiasi scoli a intervenit spunand ca problema s-a rezolvat ...
Tot ieri ministrul Educatiei spunea ca timp de doua ore va raspunde la un telefon gratuit tuturor elevilor care au o problema.

Eseul Ruxandrei:Școala mea,