Sedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor a fost ieri scena unui circ de nedescris. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-a suparat pe deputatii juristi si a parasit lucrarile, lasandu-i pe parlamentari cu gura cascata. Intruniti sa dis

Sedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor a fost ieri scena unui circ de nedescris. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-a suparat pe deputatii juristi si a parasit lucrarile, lasandu-i pe parlamentari cu gura cascata.

Intruniti sa discute unele prevederi, intoarse din plen, la proiectele de modificare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, deputatii juristi si ministrul Macovei au tranformat sedinta de ieri intr-o harababura totala. Dezbaterile au debutat la ora 9:30 cu dispute la un amendament din Codul Penal referitor la confiscarea bunurilor. Mai bine de doua ore au pierdut deputatii sa voteze o prevedere in acest sens, incat deputatul PNL Petre Ungureanu a inceput sa se roage. ""E Ziua copilului, eu sunt copilul mamei mele. Faceti-mi, va rog, un cadou, si haideti sa votam."" Insa deputatii nu stiau ce sa voteze. ""Ce votam?"", s-a lamentat democratul Daniel Buda. ""Habar nu avem. Atata ne-a zapacit"", a comentat deputatul PRM Ruxandra Jipa. Pe margine, nervoasa, Monica Macovei vocifera si ea: ""Ignoranta. Habar n-au de nimic"". Deputatii s-au incurcat apoi la vot, fiind nevoiti sa voteze un amendament de vreo trei ori. Pana la urma au reusit sa-si respinga propriul amendament si au dat unda verde textului de la Senat. La capitolul ""Dispozitii tranzitorii"", deputatii si ministrul s-au pretat la adevarate negocieri in timpul sedintei, astfel incat, la final, toti cei 15 deputati au decis amanarea intrarii in vigoare a Codului Penal, ce trebuia planificat la 1 septembrie, pana la 31 decembrie 2006.
AMENINTARI. Discutiile la Codul Penal au devenit insa mult mai tensionate. Suparata ca deputatii au inceput sa dezbata toate articolele din capitolul ""Interceptari"", Macovei a dat sa plece. ""Eu plec in aceste conditii."" ""In mod sfidator, doamna ministru vine si pleaca atunci cand vrea"", a intervenit liberalul Dragos Ujeniuc. ""In plen, nu s-a discutat nimic. Nu stiu de ce s-a intors"", i-a avertizat Macovei. ""Va rog sa ramaneti"", i-a zis si Andon. ""N-am de ce. Punctul meu de vedere a fost ignorat"", a raspuns Macovei. ""Si noua ne este foame, ne este sete. Unii vor sa fumeze o tigara si o pot face aici. Va multumesc ca ramaneti. Va trimit si un buchet de flori"", a convins-o Andon pe Macovei sa ramana. Nu a durat insa mult. La 12:30, enervata ca deputatii nu adopta prevederile sustinute de minister, a anuntat ca pleaca. ""La revedere!"", a spus Macovei, surprinzand, si a fost plecata. La scurt timp, a fost adus si buchetul de flori, trandafiri, din partea lui Sergiu Andon. Dar ministrul nu mai era.

DURATA INTERCEPTARILOR, REDUSA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.