Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a primit un ""cadou"" de la presedintele Traian Basescu (foto) in plina ceremonie de investire a sa ca ministru coordonator al SGG: o foaie de hartie pe care era scris ceva. Stroe a desfacut, s-a uitat, s-a
Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a primit un ""cadou"" de la presedintele Traian Basescu (foto) in plina ceremonie de investire a sa ca ministru coordonator al SGG: o foaie de hartie pe care era scris ceva.

Stroe a desfacut, s-a uitat, s-a innegrit si a gresit drumul spre locul sau in sala. S-a intors, l-a salutat marinareste pe ""comandant"", iar acesta i-a suierat ca darul nu este secret. ""O sa vad acasa ce-i in cadoul acela"", le-a spus Stroe ziaristilor, desi se uitase pe ""text"". In mediul politic, numai cadou nu a fost vazut gestul lui Basescu. Un avertisment mai degraba asupra a ceva ce va fi facut public, pentru ca darul ""nu e secret"". O anatema.
RAFUIALA. Doua ar fi suspiciunile: ca e vorba de o anumita ""fila de dosar"" sau de stenograma sedintei CSAT din luna februarie, cand Basescu, spun surse participante, l-ar fi avertizat pe Stroe ca stie despre relatia sa veche cu Securitatea.
Tot atunci, Basescu i-a reprosat liberalului ca i-a facut pe vremuri referat sa fie dat afara din partid pentru neplata cotizatiei, Stroe fiind secretar PCR. Motivul? Pentru ca ar suferi de ""complexele tineretii"", pentru ca e un ""handicap"" intre Stroe - ""un ofiter III inapt medical"", si comandantul Basescu, a explicat el ulterior intr-un interviu.
REVENIRE. Dupa socul initial, Stroe s-a aratat ieri relaxat in fata presei, spunand ca gestul lui Basescu este unul de ""amicitie"", iar ""cadoul"" reprezinta un ""pasaj dintr-o discutie"" avuta cu Basescu, chiar unul ""foarte frumos"", intr-un context care nu era privat, ci institutional. ""E un mic secret al meu cu presedintele"", a facut Stroe apel la ""nepublicare"". (Oana Stancu, Aniela Nine)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.