Fostul premier Adrian Nastase a fost din nou nevoit sa-si faca drum pe la procurorii anticoruptie. Cercetat pana acum sub acuzatii de luare de mita, ieri fostul prim-ministru a aflat ca este urmarit penal pentru ca s-ar fi aflat si in pozitia de mit
Fostul premier Adrian Nastase a fost din nou nevoit sa-si faca drum pe la procurorii anticoruptie. Cercetat pana
acum sub acuzatii de luare de mita, ieri fostul prim-ministru a aflat ca este urmarit penal pentru ca s-ar fi aflat si in pozitia de mituitor.


Dosarele penale impotriva deputatului PSD Adrian Nastase, fost sef al Guvernului, se inmultesc de la o zi la alta. Dupa o perioada de aparenta acalmie instalata dupa demisionarea lui Nastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, fostul premier o ia de la capat.
AL TREILEA. Ieri, la DNA, el a fost invinuit de dare de mita. Noul dosar penal format este al treilea deschis pe numele lui la DNA, dupa cazul ""Termopane"" si cazul ""Miliardul"" (format o data cu trimiterea in judecata a senatorului Serban Mihailescu). Potrivit comunicatului DNA, ""Adrian Nastase este acuzat ca, in baza unei intelegeri anterioare, in anul 2000, acesta l-a numit pe Melinescu Ion in functia de presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor, printr-o hotarare de Guvern, in schimbul blocarii unei lucrari avand ca obiect o tranzactie suspecta, de 400.000 de dolari, in contul doamnei Nastase Daniela"". Procurorii ar fi ajuns la Adrian Nastase, cautand, de fapt, anumite persoane care ar fi fost favorizate de fostul sef al ONPCSB, Ion Melinescu, prin faptul ca nu a raportat procurorilor tranzactiile suspecte. Scandalul iscat de averea matusii Tamara lasata mostenire familiei Nastase revine astfel in atentie. Bijuteriile pe care acestia le-au mostenit au fost vandute contra sumei de 400.000 de dolari ce au intrat in contul Danei Nastase. Operatiunea a fost sesizata de Banca la ONPCSB, dar actiunea nu s-a soldat cu vreo verificare facuta de procurori. La un moment dat s-a vorbit despre o sesizare care ar fi fost trimisa procurorilor in anul 1999. Dupa izbucnirea scandalului, s-a pornit imediat o ancheta la Parchetul General, pentru a se vedea unde a fost scurtcircuitul, procurorii descoperind ca de fapt ei n-ar fi fost informati niciodata.
""Pentru subiectul acesta, va rog sa mergeti la DNA pentru precizari. Eu nu vreau sa mai intru in acest joc, in care DNA arunca pe sub usi diverse informatii, iar eu trebuie sa le confirm"", a fost
reactia lui Nastase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.