Exista o regula de necontestat in oftalmologie. Ochii se spala doar cu apa si, eventual, cu sapun. E bine ca inainte de a-ti clati ochii cu apa sa lasi sa curga un minut apa, ca sa se duca la canal primul debit care eventual a antrenat ceva rugin
Exista o regula de necontestat in oftalmologie. Ochii se spala doar cu apa si, eventual, cu sapun.

E bine ca inainte de a-ti clati ochii cu apa sa lasi sa curga un minut apa, ca sa se duca la canal primul debit care eventual a antrenat ceva rugina sau impuritati de pe conducte. Prof. dr. Monica Pop, directoarea generala a Spitalului de Urgente Oftalmologice, atrage atentia ca niciodata nu trebuie folosite tratamente naturiste la ochi. Este interzis a se spala ochii cu ceaiuri sau a se pune comprese cu ceaiuri, ca sa nu mai amintim de gafa periculoasa a unora care-si pun foi de varza pe ochi sau unii care o dau zdravan in bara turnandu-si miere in ochi. Ce trebuie facut atunci cand e vorba de conjunctivite alergice? Prof. dr. Monica Pop mentioneaza ca in conjunctivitele alergice simple nu se administreaza coliruri cu antibiotice. Se prescriu pacientilor doar medicamente antialergice si medicamente cu cortizon. Conjunctivitele alergice simple pot aparea si din pricina noxelor din aer, dar si ca urmare a unor tratamente cu creme sau medicamente oftalmologice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.