Resursa piscicola din Delta Dunarii, data in prezent gratis pescarilor si asociatiilor pescaresti, va putea fi exploatata incepand din 2007 numai prin plata unei redevente catre stat. Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute la Tulcea
Resursa piscicola din Delta Dunarii, data in prezent gratis pescarilor si asociatiilor pescaresti, va putea fi exploatata incepand din 2007 numai prin plata unei redevente catre stat.

Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanii trecute la Tulcea de presedintele Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, Gheorghe Stefan. Acelasi care, de la inceputul anului, a sustinut ca pescarii trebuie sa beneficieze gratis de pestele din Delta Dunarii si ca tot ce trebuie sa plateasca la bugetul de stat este impozitul. Prin declaratia publica facuta, Stefan neaga tot ceea ce a afirmat in ultimele sase luni.
OPOZITIE. Reprezentanti ai mai multor asociatii de prescari sustin deja ca nu sunt de acord sa plateasca pentru peste si ca nu accepta sa fie mintiti in acest mod de catre autoritati. Presedintele ANPA a cautat de la inceputul acestui an sa rezilieze toate contractele de concesiune din Delta, fara a acorda despagubiri concesionarilor, si sa dea resursa piscicola gratis spre exploatare. Stefan nu a tinut cont ca acest fapt calca in picioare Constitutia, dar acum pare sa dea inapoi dupa ce impotriva sa au fost formulate mai multe plangeri penale. In prezent, in Rezervatia Biosferei este un haos generalizat, braconajul atingand culmi extreme. Practic, in fiecare zi, Politia de frontiera si Garda de mediu anunta capturi de zeci si sute de kilograme de peste confiscate de la braconieri. (Alexandru Nastase)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.