Arhicunoscut de comunitatea chineza din Romania, ca secretar general al Camerei de Comert, functionarul ""cu staif"" Zhang Jian Jun a fost deferit justitiei pentru cateva infractiuni pe care le-a comis pe teritoriul tarii noastre, cum ar fi traficul de persoane si traficul de migranti.

Procurorii DIICOT au finalizat ancheta privind gruparea infractionala al carei cap era functionarul chinez. Reteaua - pusa la punct de Zhang Jian Jun impreuna cu trei romani si cu Zheng Zhi Ping, un alt cetatean chinez implicat in traficul cu migranti spre state din spatiul Schengen, contra unei taxe intre 5.000 si 7.500 de euro - se ocupa cu recrutarea, transportul, cazarea si exploatarea sexuala a unor tinere romance, de regula minore ori cu un nivel scazut de educatie. Recrutate pentru a lucra in saloane de masaj, fetele s-au trezit sechestrate si obligate sa presteze ""masaj erotic"" finalizat cu act sexual.
SUSTINERE. Procurorii au stabilit ca, in desfasurarea activitatii infractionale, oficialul chinez a fost sprijinit de persoane din cadrul autoritatilor publice romanesti, cum ar fi Politia si Garda Financiara. Motiv pentru care, intr-un dosar disjuns prin rechizitoriu, se fac cercetari pentru identificarea si tragerea la raspundere a celor care ""au inchis ochii"" la faradelegile lui Zhang Jian Jun. (Violeta Fotache)