Circa 100 de tineri dintr-o periferie a Parisului au reactionat extrem de agresiv la o operatiune a politiei de arestare a unui individ care a agresat un sofer de autobuz. Sapte politisti au fost raniti in ciocnirile cu tinerii furiosi si cel put

Circa 100 de tineri dintr-o periferie a Parisului au reactionat extrem de agresiv la o operatiune a politiei de arestare a unui individ care a agresat un sofer de autobuz.

Sapte politisti au fost raniti in ciocnirile cu tinerii furiosi si cel putin sase dintre protestatarii reuniti in suburbia Seine-Saint-Denis au ajuns in arest. Luni seara, la ora locala 22:30, 23:30 ora Romaniei, aproximativ 100 de francezi au aparut pe strazile periferice ale capitalei si au inceput sa incendieze autovehicule si cosuri de gunoi.
CAUZE. Potrivit autoritatilor locale, tinerii iesisera in strada pentru a-si exprima nemultumirea fata de o ancheta a politiei de urmarire si arestare a unui individ care a agresat, in urma cu doua saptamani, un sofer de autobuz.
Incidente similare au avut loc si in zona periferica Clichy-Sous-Bois, devenita de notorietate dupa ce, la finele anului trecut, doi adolescenti francezi si-au piedut viata in timp ce incercau sa scape de urmarirea politiei.
""SPECTACOL"" DE DOI LEI. Intr-o alta suburbie a Parisului, la Montfermeil, protestatarii violenti au dat foc casei primarului. Mai intai au atacat cu pietre locuinta edilului Xavier Lemoine, membru al partidului de guvernamant (Uniunea pentru Miscare Populara - n.r.), dupa ce acesta a interzis adolescentilor cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani sa se adune in grupuri mai mari de trei persoane in centrul suburbiei. Manifestantii, dotati cu bate de baseball, s-au batut apoi, timp de circa patru ore, cu cei 250 de politisti trimisi la fata locului pentru a tine situatia sub control.
""Spectacolul"" a durat pana aproape de ivirea zorilor. Potrivit corespondentilor locali, ieri-dimineata, strazile din Montfermeil erau acoperite cu pietre de diferite marimi si forme, cu cioburi si resturi de materiale fumegand. Sediul Primariei cazuse si el prada batausilor, geamurile usilor de la intrare fiind sparte, iar pe holurile cladirii au fost gasite resturile unor cocteiluri Molotov.

PROBLEME VECHI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.