Oficialii de la Bucuresti au incercat sa minimizeze avertismentul ambasadorului Romaniei la Uniunea Europeana, sustinand ca gripa aviara nu poate duce la amanarea integrarii. Presedintele Comitetului Parlamentar Mixt Romania - UE, Guido Podesta, sustine insa contrariul.

Nerezolvarea crizei gripei aviare poate atrage amanarea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, copresedintele Comitetului Parlamentar Mixt UE - Romania, parlamentarul popular italian Guido Podesta.
SUGESTIE.""Situatia este foarte grava in acest moment. Aceasta urgenta trebuie rezolvata, pentru ca, altfel, ar putea duce la amanarea integrarii Romaniei in Uniunea Europeana"", a precizat Podesta. Parlamentarul european considera necesara impunerea unui control mai ridicat la nivel local, pentru ca acolo sunt de fapt problemele reale create de aceasta criza. UE este preocupata de gestionarea gripei aviare. ""Este foarte grav sa nu poti controla astfel de crize"", pe care europarlamentarul italian catalogat-o drept ""o proba a responsabilitatii si eficientei"" autoritatilor de la Bucuresti. ""Asteptam un angajament complet al Guvernului roman in vederea rezolvarii acestor probleme si tinerii sub control a noilor focare"", a conchis Podesta.
AVERTISMENT IGNORAT. Jurnalul National a publicat luni continutul unei infograme transmise autoritatilor romane de reprezentantul Bucurestilor pe langa institutiile europene, Lazar Comanescu. Ambasadorul avertiza Executivul asupra indoielilor serioase exprimate de institutiile comunitare cu privire la capacitatea Romaniei de a gestiona o criza in sectorul agriculturii si sigurantei alimentelor si, mai grav, cu privire la veridicitatea informatiilor transmise de Bucuresti Comisiei Europene. In consecinta, se atragea atentia in infograma misiunii permanente la Bruxelles, in cercurile decizionale europene se discuta despre o posibila activare a clauzei de salvgardare, care sa duca la amanarea integrarii Romaniei. Purtatorul de cuvant al Guvernului de la Bucuresti, Oana Marinescu, aprecia, in aceeasi zi, ca responsabilii de la Bucuresti nu cred intr-un asemenea scenariu: ""Domeniul sanitar-veterinar nu poate angrena clauza de salvgardare, ci cel mult clauze sectoriale"". Fie este vorba despre o incompetenta crasa a celor ce administreaza integrarea si agricultura, manifestata prin neintelegerea principiilor comunitare si a semnalelor transmise de la Bruxelles, fie, pur si simplu, s-a incercat, fara succes, iata, camuflarea gravitatii situatiei.

STAVRI, NOU-VENIT IN DOSARUL AVIAREI DE LA CODLEA