George W. Bush a amintit din nou de necesitatea retragerii fortelor americane din Irak. El si-a exprimat regretul fata de acest razboi. Prezent ca in fiecare an la Cimitirul National Arlington, presedintele Bush a tinut sa precizeze ca cei 300.
George W. Bush a amintit din nou de necesitatea retragerii fortelor americane din Irak. El si-a exprimat regretul fata de acest razboi.


Prezent ca in fiecare an la Cimitirul National Arlington, presedintele Bush a tinut sa precizeze ca cei 300.000 de militari americani inhumati acolo reamintesc de importanta incheierii misiunii SUA in Irak. Misiune care a indoliat oficial, pana acum, cel putin 2.500 de familii din Statele Unite.
""POEZIE"". De Ziua Comemorarii, sarbatorita luni, prestanta presedintelui american a fost fara doar si poate apreciata. Cele cateva lacrimi care i s-au scurs pe obraz, in timp ce sustinea discursul laborios, au intregit tabloul declaratiilor si al aplauzelor zgomotoase ale audientei din care a facut parte si secretarul Apararii, Donald Rumsfeld, unul dintre cei mai mari sustinatori ai razboiului din Irak. ""Sunt coplesit de sacrificiul barbatilor si femeilor in numele libertatii Statelor Unite (...) Toti cei inmormantati aici (la Arlington n.r.) si-au inteles datoria. Ei au vazut o umbra intunecata la orizont si s-au dus sa o infrunte. Au inteles ca tirania trebuie combatuta cu hotarare si ca libertatea este intotdeauna rezultatul actelor de curaj"", si-a dat Bush cu parerea. Presedintele a continuat pe acelasi model: ""Cea mai buna cale de a-ti arata respectul este aceea de a pretui obiectul sacrificiului. Noi ii vom cinsti ducand pana la capat misiunea pentru care s-au jertfit"".
AN DE AN. Intocmai protocolului, Bush a depus la Cimitirul Arlington o coroana de flori la mormantul soldatului necunoscut si a reamintit ca 270 dintre cei 296.000 de militari inmormantati aici au fost ucisi in conflictele din Irak si Afganistan. In timp ce seful Casei Albe incerca sa-i incurajeze pe militarii americani aflati in teatrele de operatii, in Irak cel putin 50 de oameni, intre care mai multi militari americani si doi jurnalisti, si-au pierdut viata in diferite incidente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.