Se spune despre sarpe ca poate intra in stomac prin gura deschisa a omului care doarme, putand fi scos numai daca sta cu gura deschisa deasupra unui vas cu lapte fiert. Se mai spune despre serpi ca au puterea de a-si hipnotiza victimele sau ca, d
Se spune despre sarpe ca poate intra in stomac prin gura deschisa a omului care doarme, putand fi scos numai daca sta cu gura deschisa deasupra unui vas cu lapte fiert.

Se mai spune despre serpi ca au puterea de a-si hipnotiza victimele sau ca, daca sunt loviti mortal, continua sa se miste pana la apusul soarelui. Sarpele incolacit in jurul oului era un simbol comun pentru indieni si egipteni si facea referire la crearea Universului. Forma lui Seth, ce apare in toate textele indiene, este un sarpe urias, care este ajutat de alti serpi mai mici si nenumarate vietati mici si veninoase. Toate crucile budiste din Irlanda au cate un sarpe sculptat pe ele. De notat ca hieroglifa mexicana era formata din doi mari serpi, care alcatuiau un cerc cu corpurile lor, iar fiecare avea un cap uman in gura. (R.R.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.