Casa Monavissa scoate astazi la licitatie un Tonitza, dar si alte tablouri, carti si obiecte decorative de valoare. Cand ceasul va arata ora 11:00, la Galeria Galateca de pe strada C.A. Rosetti va incepe ""balul"". Mai intai vor intra in scena o
Casa Monavissa scoate astazi la licitatie un Tonitza, dar si alte tablouri, carti si obiecte decorative de valoare.


Cand ceasul va arata ora 11:00, la Galeria Galateca de pe strada C.A. Rosetti va incepe ""balul"". Mai intai vor intra in scena oaspetii ""maruntei"" de la sectiunea Diverse: un vas pentru punch evaluat la 1.200 de lei noi, o broasca de poarta, model transilvan, din secolul al XVIII-lea - 750 de lei - , o alta din secolul al XIX-lea, sigilii, manere de umbrela si cate si mai cate vechituri de pret. Vor pofti mai apoi sub ciocanel cateva portelanuri si piese de sticlarie si argintarie si peste 100 de carti. Printre acestea din urma se numara Tratatul de numismatica Imperatorum Romanorum Numismata, din 1683, evaluat la 8.000 de lei si Propylaen - Kunstgeschichte, editia completa a faimoasei enciclopedii de arta germana care are un pret de intrare de 4.500 de lei.
PICTURA. Regina balului se vrea a fi un tablou al maestrului Nicolae Tonitza, ""Portret de Femeie"", provenit din colectia Apostol Apostolide - 37.000 de lei. O ""suita"" de alte 95 de uleiuri, acuarele, gravuri si sculpturi va incerca sa-si gaseasca noi stapani. Printre acestea se numara un ""Peisaj pe inserat"" al lui Kimon Loghi, evaluat la 8.500 de lei si o ""Natura moarta cu vanat"", semnat Alexandru Moscu - 5.000 de lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.