Codul bunelor maniere spune ca femeile pun picior peste picior pentru a le scoate in evidenta. Unii spun altceva. Iar sfaturile se invart nebune in jurul unui gest considerat in general sexy. Asezarea picior peste picior reprezinta un gest perfe

Codul bunelor maniere spune ca femeile pun picior peste picior pentru a le scoate in evidenta. Unii spun altceva. Iar sfaturile se invart nebune in jurul unui gest considerat in general sexy.

Asezarea picior peste picior reprezinta un gest perfect constient, care transmite un puternic semnal erotic si reprezinta, pe de alta parte, incredere in propria forta de seductie. Asta spun specialistii despre pozitia preferata ""de stat pe scaun"" a femeilor. ""Atunci cand ea sta picior peste picior inseamna ca el o intereseaza"", insista aceiasi specialisti. Hm, complicat...

INCONSTIENT. Cu exceptia catorva gesturi determinate cultural (cum ar fi, de exemplu, gestul care semnifica ""OK""), limbajul corpului este universal. Cercetarile foarte numeroase care au vizat limbajul corpului au permis structurarea in timp a unei stiinte care descifreaza semnalele ce provin din subconstient. S-a constatat astfel ca oamenii desfasoara concomitent doua dialoguri - unul verbal (constient) si altul nonverbal (inconstient), iar aceste doua dialoguri pot fi in armonie. Sau... nonverbalul transmite altceva decat verbalul! Nonverbalul are intotdeauna ultimul cuvant. Se pare ca aspectele nonverbale implicate - de exemplu, privire, zambet, gesturi, tonul vocii - sunt cele care transmit adevaratele intentii ale interlocutorului, starea lui reala de spirit, si ele sunt intotdeauna percepute de ceilalti, in mare masura, in mod inconstient. In conversatiile obisnuite, mai putin de 35% din timp este alocat componentei verbale, restul de 65% fiind ocupat de comunicarea nonverbala.

ADEMENIRE. Piciorul peste picior nu este agreat la un interviu. Parere unanima a cunoscatorilor. Ce spun ei? Daca femeile adopta pozitia picior peste picior la un interviu, de obicei este considerata o pozitie destul de relaxata in care piciorul este expus privirii mai mult decat de obicei. Daca, atunci cand stau picior peste picior, picioarele sunt strans lipite unul de altul sau, daca
atunci cand sta jos, genunchii sunt strans lipiti unul de altul, pozitiile respective semnifica retragerea in sine. Daca femeia aflata la interviu mai incepe sa-si si mangaie ""piciorul peste picior"" este de rau: gestul mangaierii sau al atingerii propriului corp simbolizeaza intr-o oarecare masura disponibilitatea.

NONSALANTA. Acum 14 ani, Sharon Stone statea picior peste picior in fata unor politisti cu priviri flamande. Scena se petrecea, bineinteles, intr-un film: ""Basic Instinct""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.