In saptamana care a trecut, Humanitas a lansat colectia Raftul Denisei. Va prezentam trei dintre volumele acestei colectii, semnate Isabel Allende.
Fiica norocului
Comparata adesea cu Marquez, scriitoarea chiliana Isabel Allende este o povestitoare fabuloasa ale carei carti, traduse in 30 de limbi, se vand in milioane de exemplare si au devenit bestseller-uri pe patru continente. In ""Fiica norocului"", Allende proiecteaza lumea interioara a unei femei foarte puternice, pentru care romantismul este un ingredient nelipsit al vietii.
Zorro - Incepe legenda
Personajul Zorro este probabil cel mai faimos alter ego imaginat in literatura lumii. Romanul lui Isabel Allende ne ofera cea mai noua versiune a personajului, surpins inainte de a incepe legenda: tanarul Zorro incearca sa-si gaseasca rostul in lume, pe harta miscatoare a unui teritoriu metis.
Casa spiritelor
Distins cu numeroase premii literare, romanul a fost adaptat pentru marele ecran in 1993, in regia lui Billie August, cu o distributie de exceptie: Meryl Streep, Winona Ryder, Jeremy Irons, Glenn Close, Vanessa Redgrave si Antonio Banderas. Un roman care i-a facut pe cei de la New York Times sa spuna ca ""Allende devine prima femeie care se alatura clubului, pana acum exclusiv masculin, al marilor autori latino-americani"".